Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

de AndrutzaP in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 242 vizualizari

 

Un desert delicios, usor, fresh si sanatos.     Intr-o lume in care cam tot ce gasim este pus sub semnul nesanatatii, trebuie sa alegem cat mai coret ce mancam. Acest desert nu contine faina, ciocolata, gelatina, coloranti, zahar cat mai putin. In plus are albus (partea buna a oului), branzica de vaci, fructe.


Il recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g branzica dulce ce vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 4-5 frunze de menta (optional)
  • In plus
  • o mana zmeura
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura:

Blat de bezea

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut.

Tapetati o tava cu hartie de copt. Bezeaua se aseaza in tava (nu neaparat pana la marginea tavii) in asa fel incat sa formati un patrat sau dreptunghi. Este important sa fie intinsa uniform in grosime. Se coace la 160 grade pana devine maronie pe margini dar  cu atentie sa nu se usuce.

Aici este partea mai dificila. Bezeaua se desprinda de foaia pe care a fost coapta imediat ce o scoateti din cuptor. Este un procedeu dificil deoarece necesita mare atentie, se poate rupe usor. Odata desprinsa foaia, se ruleaza (ca o rulada) intr-o foaie de copt "noua" si, asa, se lasa la racit complet.

Crema

Branza se mixeaza foarte bine cu frisca lichida si cu cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugati esenta de vanilie si cele 4 frunze de menta tocate marunt.

Asamblare

Pe foaia racita complet asezati crema si apoi zmeura. Puteti alege sa puneti zmeura dupa plac: intreaga, maruntita "grosier", pasata piure. Eu am maruntit-o cu furculita.  Rulati incet si dati minim 2 ore la frigider.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca folositi zmeura congelata aveti grija ca va lasa zeama si rulada se va inmuia.

2

De preferat este ca blatul sa fie mai gros.

RETETA IN IMAGINI

Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-0
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-1
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-2
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-3
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-4
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-5
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-6
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-7
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-8
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-9
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura-10

COMENTARII (12)

Anett

Anett 1

15.05.2016, 20:44

AndrutzaP

AndrutzaP 1

15.05.2016, 20:45

Multumesc!! Va fac cate o portie tuturor!!

Constelatialeu

Constelatialeu 1

16.05.2016, 06:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!