Rulada din carne tocata cu spanac

de Geanina87 in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 43551 vizualizari

 

Prima mea rulada de carne...o bunatate :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 5 linguri branza rasa
  • 2 linguri faina
  • miezul de la o felie de paine
  • 500 g spanac ( eu am avut congelat)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat si pisat(optional)
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne tocata cu spanac:

Fierbem spanacul in apa cu sare,apoi il punem la scurs.Morcovii curatati si spalati ii punem intr-o alta cratita la fiert.Tocam ceapa marunt si o prajim in putin ulei de masline dupa care adaugam spanacul bine scurs. Condimentam cu sare, piper si ardei iute. Rasturnam totul intr-o strecuratoare. 

Intr-un vas mai mare amestecam carnea tocata,ouale.faina,pesmetul,branza rasa,painea inmuiata si stoarsa. Condimentam si compozitia astfel obtinuta o intindem pe hartia de copt (eu am intins-o cu sucitorul uns cu ulei).Peste stratul de carne intindem un alt strat si anume acela de spanac.In margine asezam morcovii fierti si cu ajutorul hartiei de copt rulam frumos astfel incat rulada sa ramana in interiorul hartiei de copt. Dam la cuptorul preincalzit 160° pentru 15 minute cu tot cu hartia de copt,apoi desfacem hartia(fara sa o scoatem) si marim temperatura la 180° pentru inca 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne tocata cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu spanac si branza