Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac

de mamaieelena in Mancaruri de post, 8 Apr 2011 | 5837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de foietaj
  • 5-6 mere
  • 1/2lingurita scortisoara
  • 2 linguri cu miere de albine
  • 100 gr.mac macinat
  • 2 linguri cu miere
  • 1 plic sahar vanilat
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 50 ml.lapte soia

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac:

Aluatul eu il cumpar proaspat.

Merele le curat de coaja si le tai cuburi, le calesc intr-o cratita cu uleiul de masline si cand sunt aproape gata pun mierea si scortisoara, las la racit si pregatesc si macul macinat deja cu miere, vanilie si 50 ml de lapte de soia. Le amestec intr-un caston.

Desfac foietajul si pregatesc si cuptorul la 180 de grade.

Pun merele si le rulez si pun in tava aragazului tapetata cu hartie de copt;  tot acolo pun si rulada cu mac pe care am pregatit-o astfel:

am pus pe toata suprafata foii toata compozitia si am inceput a rula de la capete opuse si le-am unit in centrul foii dupa care le-am sectionat in dimensiuni de 2 centimetri si am pus la copt alaturi de mere.

Au stat in cuptor aproximativ 30 minute.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac-0
Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac-1
Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac-2
Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac-3
Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac-4

COMENTARII (17)

kamy 1

10.04.2011, 18:44

jolygina 1

12.04.2011, 10:41

ce-mi place

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 10:16

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04