Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi

de simona72 in Pui, 8 Feb 2014 | 7869 vizualizari

 

Rulada este inspirata de la Irina, iar cartofii sunt o garnitura mai altfel decat cartofii naturi, fierti pe aburi, aromatizati si bagati putin la cuptor....

 

INGREDIENTE

  • pt rulada:
  • 2 buc de piept de pui dezosat
  • cateva ciupituri de sare
  • 4 lingurite de sos thai curry verde
  • 1 cana cidru de mere
  • pt garnitura de cartofi:
  • 6 cartofi
  • 2 lingurite mustar cu boabe
  • 2 lingurite unt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 crenguta rozmarin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi:

Pt rulada de pui: se taie felii pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitele, exact ca pt snitele. Punem feliile de la un piept de pui una langa alta, usor suprapuse marginile, le condimentam cu putina sare si ungem cu 2 lingurite de sos de curry verde. Adunam pieptul de pui in asa fel incat sa ne iasa o rulada. Legam rulada cu ata de bucatarie. Procedam la fel si cu celalt piept de pui. Eu i-am lasat la marinat peste noapte. Daca nu aveti timp, atunci ii dati la frigider pt minim 30 minute. Asezati ruladele intr-o forma termorezistenta(de iena am folosit eu) adaugati cidrul de mere, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins la 190-200 grade pt 40 minute. Inlaturam folia, mai lsam 5-10 minute pana prinde putina culoare, intorcem ruladele si le mai lasam inca 5-10 minute.

Pt cartofi: curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem in vasul pt fiert la aburi. Intre cartofi punem si o crenguta de rozmarin. Dupa 20 minute cartofii sunt fierti. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt, ii condimentam cu sare si piper, punem peste ei si din rozmarinul care a stat la aburi impreuna cu cartofii, iar separat amestecam untul cu mustarul si ii amestecam cu cartofii. dam tava la cuptorul incins la 200 grade pt 10 minute. Servim feliute de rulada de piept de pui cu cartofi si salata sau muraturi. Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

din zeama care a ramas de la rulade, puteti sa faceti un sos: strecurati sosul si il puteti folosii asa , sau il puneti pe foc si adaugati putin amidon alimentar pt a ingrosa sosul

RETETA IN IMAGINI

Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-0
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-1
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-2
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-3
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-4
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-5
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-6
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-7
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-8
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-9
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-10
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-11
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-12
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-13
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-14
Rulada din piept de pui cu garnitura de cartofi la aburi-15

COMENTARII (39)

deyutzky 1

09.02.2014, 22:02

arata tare bine!

laura_n 1

10.02.2014, 17:49

nebunie! tot asa fac si eu cartofii, se topesc in gura de buni ce sunt!

simona72 1

10.02.2014, 19:18

Tu Laura si mie de ce nu mi-ai zis pana acumj... ca eu ii fac pt prima oara asa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04