Rulada din piept de pui cu menta si sos tahini

de adnia in Pui, 1 Iul 2013 | 1582 vizualizari

 

Cu toate ca am fost foarte grijulie sa adun pozele si sa le etichetez, n-am mai reusit sa si postez retetele pe site, ca sa vada si ele lumina internetului:)) Sper sa recuperez pe parcurs, putin cate putin....si sa nu uit vreun ingredient, ca mereu adaug sau elimin cate ceva:))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri pasta de susan (eu l-am preparat in casa)
  • 1 legaturica menta
  • 1 /2 legaturica patrunjel
  • 1 rosie coapta bine
  • sare, piper, condimente--dupa gust
  • 2-3 catei de usuturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de pui cu menta si sos tahini:

Se fileteaza pieptul de pui, astfel incat sa obtinem 2 bucati egale, pe care le batem usor cu ciocanul de snitele (intre 2 foi de plastic, sa nu se dezintegreze). Se pipereaza si se sareaza pieptul, apoi se lasa deoparte cateva minute. Intre timp, se opareste menta, apoi se mixeaza fin de tot, impreuna cu patrunjelul crud. pasta obtinuta se intinde peste foaia din piept de pui. Peste stratul acesta verde se pune pasta de susan, apoi cateva bucatele de rosie (rosia mentionata la ingrediente se decojeste si se marunteste--din aceste bucatele, luam cateva si le adaugam peste pasta de susan).

Umplutura ruladei este gata...acum e momentul sa rulam cu totul si sa prindem bine cu scobitori. Astfel am obtinut 2 mici rulouri, pe care le asezam intr-un vas de lut, condimentam cu verdeturi uscate, adaugam restul bucatelelor de rosie si putina apa. Acum rulourile merg la cuptor pt. cca 20 min.

Se scot din apa, se lasa la racorit, se scot scobitorile, se feliaza (optional) si se servesc calde cu garnitura de verdeturi si/sau salata proaspata.

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada din piept de pui cu menta si sos tahini 241271
retete culinare - Rulada din piept de pui cu menta si sos tahini 241272

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

01.07.2013, 20:58

Andreea Caroline 1

01.07.2013, 21:00

Ce bine arata

Sim0na 1

02.07.2013, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21