Rulada din pulpe dezosate

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2013 | 36980 vizualizari

 

Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie sa multumesc inca o data Bucataras si sponsorului dar si juriului si tuturor celor ce m-au sustinut, m-au votat, m-au apreciat!
Va multumesc tuturor pentru caldura cu care m-ati primit aici, pentru cuvintele, frumoase, pentru aprecieri, pentru tot!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpe dezosate fara piele
  • 300 gr piept pui
  • 30 gr gelatina
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • sare, piper
  • punga pentru friptura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpe dezosate:

Taiem pulpele si pieptul fasii.

Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si granulele de gelatina si amestecam bine cu mainile ca sa se intrepatrunda aromele. Gelatina nu se dizolva, o punem exact asa cum este in plic.

Punem carnea condimentata in punga pentru speciala pentru friptura o legam bine la gura, o punem intr-o tava de cozonac si dam la cuptor. Punga se va umfla foarte tare la cuptor asa ca asigurati-va ca nu puneti prea sus tava ca sa aiba suficient spatiu. Lasati la cuptor aproximativ 45 minute. 

Rulada se va lasa sa se raceasca direct in tava si vom pune deasupra niste greutati ca sa fie bine presata. Cand se raceste dati la frigider pentru o ora. Apoi taiem felii cu un cutit bine ascutit.

 

TIPS-URI

1

Nu lasati mai mult decat trebuie la cuptor pentru ca va scadea sucul lasat de carne si rulada va fi compromisa

2

incercati si in varianta cu ierburi aromatice in loc de boia

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213154
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213155
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213156
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213157
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213158
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213159
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213160
retete culinare - Rulada din pulpe dezosate 213161

COMENTARII (24)

jolygina 1

16.12.2013, 09:47

kukibella 1

16.12.2013, 11:44

dmgrosu 1

20.12.2014, 11:15

Am realizat pentru masa de Craciun aceasta reteta. Mi-a reusit foarte bine si a fost foarte apreciata de familia mea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D