Rulada diplomat

de papabundetot in Prajituri, 26 Ian 2014 | 2759 vizualizari

 

Pentru ca nu am facut niciodata,imi doream sa fac si eu o prajitura diplomat… fie rulada,fie tort…am ales pana la urma rulada,la cererea speciala a iubitului meu.Am tot cautat pe internet insa,cate retete am gasit nu semana una cu cealalta…pana la urma un Chef caruia ii multumesc pe aceasta cale,m-a ajutat cu o reteta care chiar mi-a amintit de copilarie si astfel rulada mea a fost foarte apreciata! :) Trebuie sa spun,ca in stilul meu…am modificat putin reteta insa acest fapt nu a afectat calitatea ruladei si a fost delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta eucalipt
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar esenta vanilie
  • 700 gr smantana naturala
  • 200 gr frisca lichida
  • 10gr gelatina (foi)
  • compot de ananas
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada diplomat:

Mentiunea pe care doresc sa o fac inca de la inceput e ca eu am folosit ingredientele pentru a face 2 rulade,daca nu doriti decat 1 injumatatiti toate cantitatile.

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema: Intr-o craticioara am pus ouale,laptele si zaharul,le-am amestecat bine cu telul si apoi le-am pus la foc foarte mic,amestecand continuu pana cand crema s-a ingrosat putin.Foile de gelatina le-am inmuiat in zeama de la compot pentru 2-3 minute,apoi le-am scurs bine si le-am adaugat in crema fierbinte (dupa ce am luat crema de pe foc),amestecand foarte bine.Am dat crema la racit.

Smantana si frisca lichida le-am pus intr-un castron si le-am batut bine cu mixerul pana cand frisca s-a intarit.

Am amestecat o parte de frisca cu crema racita,o alta parte am pastrat-o pentru a orna rulada…cam jumatate din cantitate.

Am desfacut aluatul de rulada din prosopul umed,l-am intins usor,am pus cateva linguri de crema,bucati de ananas si am rulat la loc.Am decorat rulada cu frisca si bucati de ananas.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada diplomat-0
Rulada diplomat-1
Rulada diplomat-2
Rulada diplomat-3
Rulada diplomat-4
Rulada diplomat-5
Rulada diplomat-6
Rulada diplomat-7

COMENTARII (19)

laura_n

laura_n 1

26.01.2014, 15:55

si eu imi doresc sa fac una!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:33

delicioasa

xana

xana 1

27.01.2014, 18:37

Ce fain arata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!