Rulada Diplomat de primavara

de simona72 in Prajituri, 5 Mai 2016 | 4545 vizualizari

 

Marturisesc ca m-am intors in timp, tortul Diplomat era in copilarie cel mai apreciat, era cumva “crema” torturilor. Cu ocazia unei lepse dulci primite de la Adina sau Mitinita cum mai este cunoscuta, am pregatit aceasta rulada cu ocazia provocarii lansate de cei de la Dr. Oetker.Am predat si eu leapsa dulce catre Anca, care cu siguranta ne va pregati si ea ceva bun...ramane sa o urmariti. Reteta are putin din cunoscultul Diplomat, eu am adus culoare cu ajutorul produselor de la Dr. Oetker. Pentru ca este primavara, natura prinde viata,culorile explodeaza. Am folosit foarte putin colorant rosu la blat,iar pentru umplutura  cateva capsuni, piersici din compot si mandarine.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brut
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura praf de copt dr. Oetker
  • 1 plic vanilie Bourbon Finesse dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • Putin colorant rosu gel dr. Oetker
  • Pentru crema:
  • 500 gr smantana pentru frisca 35%grasime
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie dr. Oetker
  • 1 plic gelatina granule dr. Oetker
  • 50 ml apa sau zeama de compot
  • Pentru umplutura de fructe:
  • Cateva capsuni (5-6 bucati mari)
  • 2-3 jumatati de piersici din compot
  • 1 mandarina
  • Pentru décor:
  • Glazura cu gust de ciocolata neagra dr. Oetker
  • Confetti vesele dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Diplomat de primavara:

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza 1 minut cu un praf de sare. Se adauga zaharul brut si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporarea complete. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se mixeaza usor sa nu scoatem prea mult aer din albusuri. Din compozitia de blat se iau deoparte 3 linguri. Se adauga putin colorant alimentar si se amesteca. Se pune amestecul rosu intr-o punga, se taie capatul, se pune in tava mare a aragazului cu hartie de copt si se fac ornamente. Se da la cuptorul incins la 165 grade pentru 3-4 minute. Se pune restul de aluat peste ornamente si se coace blatul 20 minute. Se scoate pe un prosop umed de bucatarie. Se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza blatul in prosopul umed.

Pentru crema: galbenusurile se mixeaza cu jumatate din cantitatea de zahar pudra pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Gelatina se pune la hidratat in apa sau zeama din compot. Se adauga la galbenusuri si se pune castronul pe baie de aburi. Se amesteca mereu cu un tel si se lasa 10-15 minute, pana zaharul s-a topit complet. Se lasa sa se raceasca compozitia(dar sa nu devina tare). Frisca se mixeaza cu restul de zahar pana capata consistenta dorita. Peste frisca se adauga crema de galbenusuri, se mixeaza si se da la rece 15-20 minute.

Fructele se taie cuburi si se pun intr-o strecuratoare.

Se desface si se intinde blatul pe masa de lucru pe una sau doua folii alimentare. Modelul rosu sa fie cu fata in jos…Peste blat se pune crema, se niveleaza cu o spatula, se pun fructele deasupra. Se ruleaza blatul si se impacheteaza cu folia alimentara. Se strag capetele si se da la frigider pentru 5-6 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Pentru glazura am folosit cel mai simplu mod posibil: plicul cu glazura de la dr. Oetker l-am pus la cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute. Am taiat plicul la un capat si am decorat rulada. Pentru si mai multa veselie si culoare am decorat cu confetti.

 

O rulada/prajitura minunata!! Ii sta bine pe masa de sarbatori!! Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Daca aveti emotii sau nu sunteti foarte indemanatici atunci cand rulati blatul, inainte de asta puteti sa-l dati la frigider pentru 30-40 minute (cu crema unsa si fructele puse peste crema)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Diplomat de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului