Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos

de Rux in Dulciuri, 5 Apr 2016 | 1117 vizualizari

 

Pentru voi bucatarasi dragalasi, pentru bucataras.ro...cu multumiri pentru premiul minunat!  Va astept la o cafea cu prajituri si povesti de suflet pe indelete!


 Swissroll si cafea! :x :x :x  o prajiiii cu un blat minunat de bun, o crema incredibil de delicioasa...si-o glazura ciocolatoasa peste poate....un desert deosebit ce merita probat ! :x

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 gr. zahar brun
  • vanilie
  • 80 gr. faina patiserie
  • 40 gr. cacao
  • 2 linguri pline de lapte fierbinte

Crema de lamaie( pentru aceasta prajitura aveti nevoie doar de jumatate din cantitati, eu am facut mai multa pentru a umple si niste biscuiti):

  • 4 oua
  • 550 ml lapte dulce
  • 150 gr. zahar
  • vanilie
  • 50 gr. faina
  • 30 gr. amidon
  • zeama si coaja de la 2 lamai
  • 125 gr. unt

Glazura:

  • 70 gr. unt
  • 80 gr. ciocolata neagra( 75%)
  • 80 gr. ciocolata cu lapte
  • fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos:

 

Crema:  Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta,  avem grija sa  fiarba usor la foc mic,  doua trei minute, amestecand  continuu, apoi se trage vasul de pe foc , se pune untul si apoi zeama si coaja de lamaie. Se mixeaza, se acopera cu o folie si se da la rece.

Prepararea blatului: Am mixat ouale 1 minut cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si vanilia si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa (in jur de 3 minute), am adaugat pe rand cacaoa, faina si la final laptele fierbinte.

Am uns o foaie de copt cu unt si am turnat compozitia, am nivelat-o cu o spatula, am copt blatul timp de 12 minute la 180 de grade.

Cand am scos blatul, l-am asezat cu tot cu pergament pe un servet curat de bucatarie udat cu apa rece si bine stors.

Am rulat usor, ajutandu-ma de pergament dar si de servetul ud. Am desfacut usor blatul la forma initiala si am pus crema, am rulat la loc rulada.

Glazura: Se pune pe foc untul, intr-un ibricel, se tine pana se topeste usor, apoi in el se topeste ciocolata, se toarna peste rulada, se tine putin la rece, se  scoate apoi si se presara fulgii de cocos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437135
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437136
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437137
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437138
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437139
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437140
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437141
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437142
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437143
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437144
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437145
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437146
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437147
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437148
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437149
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437150
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437151
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437152
retete culinare - Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos 437153

COMENTARII (40)

Rux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc mult Moni!

Rux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc Andra

Rux 1

06.04.2016, 22:06

Multumesc Liliana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S