Rulada "Krem a la Krem"

de Miha in Prajituri, 18 Noi 2011 | 7698 vizualizari

 

La vremea cand am facut rulada asta am dedicat-o mamei mele, la aniversarea sa. Azi v-o dedic voua, cu ocazia aniversarii lui Robert. Azi puiul meu Robert implineste 7 ani. Va invit la cate o feliuta de rulada pana e gata tortul. :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata Dr Oetcher
  • Crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml lapte rece
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 75 ml smantana pentru frisca
  • 75 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada "Krem a la Krem":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit.

Crema:

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada "Krem a la Krem" 133945
retete culinare - Rulada "Krem a la Krem" 133946
retete culinare - Rulada "Krem a la Krem" 133948
retete culinare - Rulada "Krem a la Krem" 133949

COMENTARII (46)

nadina73 1

28.11.2011, 17:06

La multi ani!Robert

corina241 1

28.11.2011, 17:43

Miha 1

01.12.2011, 10:37

Multumesc din suflet!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D