Ruladă Krem a la Krem

de madi_marin in Prajituri, 1 Ian 2012 | 9774 vizualizari

 

Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci… de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii…. adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să o degustaţi şi să-mi spuneţi dacă v-a plăcut.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolată (Dr. Oetker)
  • 2 linguri cu cacao

Crema:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 200 ml lapte
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 plic Creme Ole de vanilie (Dr. Oetker)

Glazura:

  • 200 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt sau margarină

Ornat:

  • ciocolată albă rasă
  • pătrăţele de ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Krem a la Krem:

Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine.

Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute. Se rulează cât e caldă.

Crema: se mixează frişca lichidă şi laptele reci împreună cu praful de cremă şi esenţa de vanilie.

Glazura: ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul sau margarina se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se topesc toate şi se obţine o cremă. Se dă puţin la răcit.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, apoi se rulează la loc şi se glazurează. Se ornează cu ciocolată albă rasă şi cubuleţe de ciocolată sau după preferinţă. Se taie a doua zi.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ruladă Krem a la Krem 139461
retete culinare - Ruladă Krem a la Krem 139462

COMENTARII (47)

Dana_Retetegg 1

20.12.2012, 10:32

adry88 1

20.12.2012, 10:41

bestial arata!

dantes 1

20.12.2012, 13:22

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18