Rulada leopard cu crema de ciocolata

de Oana in Prajituri, 10 Noi 2016 | 13416 vizualizari

 

Un desert bun, bun, bun si de efect! In curand si reteta video :)
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 2 albusuri
  • 125 g zahar
  • 125 gr faina
  • putina sare
  • 1 lingura rasa cacao
  • 1 lingura plina cacao neagra

Pentru crema:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingurita esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada leopard cu crema de ciocolata:

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se umfla si se albesc.

  • Adauga faina si amesteca usor.

  • Mixeaza cele 6 albusuri de ou cu un praf de sare pana se umfla bine si apoi amesteca-le usor in compozitie. Amesteca cu o spatula, de jos in sus, pana obtii un aluat omogen

  • Pune in doua castroane cate patru linguri de compozitie. Intr-unul amesteca cacaua neagra si in celalalt cacaua normala. Muta-le apoi in doua pungi de plastic pe care le tai putin la capat.

  • Printeaza doua coli A4 cu un model de leopard si pune-le in tava de la aragaz, iar deasupra asaza hartie de copt transparenta. Astfel, iti va fi mult mai usor sa desenezi modelul de leopard.

  • Formeaza petele de leopard cu compozitia de cacao mai deschisa si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 2 minute

  • Scoate tava si deseneaza cu compozitia de cacao neagra de jur imprejurul petelor de leopard

  • Coace din nou 2 minute

  • Rastoarna apoi cu grija aluatul galben si intinde usor pe toata suprafata. Coace apoi 6-8 minute

  • Pregateste un prosop curat de bucatarie pe care il umezesti inainte cu apa rece.

  • Rastoarna blatul pe prosop si ruleaza-l usor. Lasa-l asa pana pregatesti crema.

  • Incalzeste smantana lichida pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si pune-o peste ciocolata neagra rupta bucatele. Amesteca usor cu un tel pana se topeste si crema devine omogena. Adauga la sfarsit esentele si las-o sa se raceasca si sa se intareasca putin

  • Deruleaza aluatul si intinde crema de ciocolata pe partea galbena, apoi ruleaza cu grija

  • Infasoara rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si las-o la frigider minim 3 ore, pana se intareste crema

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada leopard cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini rulade