Rulada mozaic cu crema de vanilie

de Pushaa in Prajituri, 30 Mai 2014 | 4545 vizualizari

 

O rulada usoara ce nu are nevoie de alt ornament!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita cacao,
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • CREMA:
  • 4 oua,
  • 800 ml lapte,
  • 125 gr amidon,
  • 1 gr sare,
  • 150 gr zahar, zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 400 gr dulceata de visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada mozaic cu crema de vanilie:

 BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Se ia din compozitia pentru blat 2-3 linguri si se coloreaza cu cacao. Punem compozitia intr-o punga careia ii taiem un colt in functie de grosimea pe care vreti si facem ornamente direct in tava tapetata cu hartie de copt. Peste model turnam cu grija restul de aluat alb. Dam la cuptorla foc mediu 15-20 min. Scoatem blatul pe un prosop umed, cu modelul in jos si rulam. Lasam blatul in prosop 1 ora sa se raceasca.

CREMA:

Separam albusul de galbnus. Galbenusurile le amestecam cu sare, 1 lingura de zahar si amidonul diluat in lapte rece (cam 100 ml). Amestecul de galbenus il subtiem cu laptele carare l-am fiert separat si apoi l-am racit pentru a evita gelificarea brusca a amidonului. Asezam compozitia obtinuta pe foc si amestecam continuu pana la proba(putina crema asezata pe o suprafata lucioasa, prin racire sa gelifice desprinzandu-se fara sa lase urme). Lasam la racit crema obtinuta apoi amestecam cu albusurile batute spuma cu restul de zahar si zahar vanilat. Amestecul se face incet pentru a pastra gradul de afanare a cremei

OBSERVATIE! Pentru a prelungi durata de pastrare ouale se pot adauga intregi la inceput, inainte de a pune crema pe foc. In acest caz crema e mai densa, mai grea.

Eu am folosit ouale intregi puse la inceput.

Asamblare:

Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe partea alba. Deasupra punem dulceata sau gemul si intindem uniform in strat subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si lasam la frigider; Ideal ar fi sa o lasam peste noapte si sa o taiem a doua zi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323078
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323079
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323080
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323081
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323082
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323083
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323084
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323085
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323086
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323087
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323088
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323089
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323090
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323091
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323092
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323093
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323094
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323095
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323096
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323097
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323098
retete culinare - Rulada mozaic cu crema de vanilie 323099

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:53

laura2002 1

31.05.2014, 22:02

Bunn

Pushaa 1

02.06.2014, 18:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: