Rulada ochi de elefant

de Alinutza80 in Prajituri, 22 Iun 2012 | 22164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti simpli
  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri nuca(sau nuca de cocos)
  • 1 esenta de rom
  • Crema:
  • 125 gr unt
  • 5 lg zahar pudra
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri nuca(sau nuca de cocos)
  • 2-3 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada ochi de elefant:

Biscuitii se sfarma sau se dau prin masina de tocat (mie imi plac mai mari, asa ca i-am sfarmat).

Apa cu zahar se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce oprim focul se adauga esenta de rom. Se lasa la racit, apoi se pune peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se adauga cacaoa si nuca.

Pana se raceste siropul se pregateste si crema.

Se freaca bine untul cu zaharul si cu zeama de lamaie, apoi se adauga nuca sau nuca de cocos (de fapt reteta este cu nuca de cocos, dar noua ne place mai mult cu nuca).

Se intinde amestecul de biscuiti pe un ceolofan sau pe hartie de copt, peste care se pune crema, se niveleaza uniform si se aseaza bananele una langa alta in prelungire. Se ruleaza cu hartia si se baga la frigider.

Se serveste cu nuca sau nuca de cocos pe deasupra.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada ochi de elefant 167810
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167812
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167813
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167814
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167815
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167816
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167817
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167818
retete culinare - Rulada ochi de elefant 167819

COMENTARII (35)

Alinutza80 1

25.06.2012, 09:43

mihaelar63 1

31.07.2012, 22:44

Imi face cu ochiul

Alinutza80 1

01.08.2012, 14:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S