Rulada perfecta

de alinutzika in Prajituri, 20 Mar 2012 | 20101 vizualizari

 

Reteta o am de la o colega educatoare si se numea simplu "Rulada foi napolitane". Am facut-o si de Craciun si am facut-o iar zilele astea, in cantitati duble, pt un eveniment in familie.
Eu am numit-o perfecta, pentru ca asa este. Se face usor si este nemaipomenit de buna.
Iar pe farfurie, arata grozav. A diparut prima dintre toate celelate bunatati..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt crema de biscuiti:
  • o cana zahar
  • 1 1/2 cana apa
  • 300 g biscuiti simpli
  • Pt crema de lapte praf:
  • 5 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet margarina(unt)
  • 200 g lapte praf
  • 150 g nuca de cocos
  • + 2 foi napolitana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada perfecta:

 Crema de biscuiti:

O cana zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1 1/2 cana apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Se ia de pe foc si se pun 300 g biscuiti macinati fin cu robotul sau masina de tocat carne. Se imparte cantitatea in 2 si se pune egal peste cele 2 foi de napolitane. Se lucreaza rapid pana e fierbinte, pt ca crema desi e foarte groasa se intareste si mai mult.

Crema de lapte praf

5 linguri de apa, 1 cana zahar si 1 margarina  se fierb in clocot, se iau de pe foc si se adauga 200g lapte praf + 150 g nuca de cocos.
 Se imparte si ea in 2 si se intinde rapid peste crema de biscuiti, avand grija sa nu apasam tare cu cutitul, pt a nu strica stratul de biscuiti.

Foile de napolitana se ruleaza strans, avand grija pe cat posibil sa nu le rupem. Oricum, se ruleaza usor, pt ca foile se inmoaie suficient de la cele 2 creme.

Se pastreaza la rece minim 3-4 ore inainte de a o servi, pt a se putea taia bine. Ea oricum o sa se intareasca bine.

E un deliciu!!!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada perfecta-0
Rulada perfecta-1
Rulada perfecta-2
Rulada perfecta-3
Rulada perfecta-4
Rulada perfecta-5
Rulada perfecta-6

COMENTARII (29)

diana_k

diana_k 1

23.03.2012, 21:47

Alinutza80

Alinutza80 1

24.03.2012, 20:01

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.05.2013, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!