Desert rulada perfecta

de alinutzika in Prajituri, 20 Mar 2012 | 29943 vizualizari

 

Reteta o am de la o colega educatoare si se numea simplu "Rulada foi napolitane". Am facut-o si de Craciun si am facut-o iar zilele astea, in cantitati duble, pentru un eveniment in familie. Eu am numit-o perfecta, pentru ca asa este. Se face usor si este nemaipomenit de buna. Iar pe farfurie, arata grozav. A disparut prima dintre toate celelate bunatati!

 

INGREDIENTE

  • Crema de biscuiti:
  • o cana zahar
  • 1 1/2 cana apa
  • 300 g biscuiti simpli
  • Crema de lapte praf:
  • 5 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet margarina(unt)
  • 200 g lapte praf
  • 150 g nuca de cocos
  • + 2 foi napolitana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada perfecta:

Crema de biscuiti: O cana zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Se ia de pe foc si se pun 300 g biscuiti macinati fin cu robotul sau masina de tocat carne. Se imparte cantitatea in doua si se pune egal peste cele 2 foi de napolitane. Se lucreaza rapid cat e fierbinte, pentru ca desi e foarte groasa, crema se intareste si mai mult.

Crema de lapte praf: Apa, zaharul si margarina se dau in clocot, se iau de pe foc si se adauga 200 g lapte praf , plus 150 g nuca de cocos.
Se imparte si ea in doua si se intinde rapid peste crema de biscuiti, avand grija sa nu apasam tare cu cutitul, pentru a nu strica stratul de biscuiti.

Foile de napolitana se ruleaza strans, avand grija pe cat posibil sa nu le rupem. Oricum, se ruleaza usor, pentru ca foile se inmoaie suficient de la cele doua creme.

Se pastreaza la rece minim 3-4 ore inainte de a o servi, pentru a se putea taia bine. Ea oricum o sa se intareasca bine.

E un deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada perfecta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti in foi de napolitana