Rulada simpla cu gem de prune

de Ramonaa in Prajituri, 12 Ian 2015 | 4030 vizualizari

 

Prima mea rulada a esit super bunaaaa

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 liguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de prune
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada simpla cu gem de prune:

Se separa galbenusurile de albusuri. Apoi se bat albusurile, turnand treptat zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin spuma. Se adauga galbeunusurile, pe rand, amestecand. Apoi se adauga faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Apoi se toarna aluatul obtinut in tava si se baga la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute.

Dupa expirarea timpului, se rastoarna blatul pe un prosop putin umed. Se indeparteaza hartia de copt si se mai pune inca un prosop peste blat. Se lasa deoparte timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza prosopul si se unge blatul cu gem. Se ruleaza blatul, se impacheteaza intr-o foaie de aluminiu si se baga la frigider pentru 2 ore.

Pentru decor am folosit nuca de cocos

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada simpla cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ramonaa 1

13.01.2015, 13:28

E pentru tota lumea

raluca95 1

19.06.2015, 21:50

Ce buna

Gicuta 1

30.06.2015, 15:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem