Desert rulada tigru

de giorgi in Prajituri, 21 Noi 2011 | 104602 vizualizari

 

O rulada vesela si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua+un albus 
  • 4 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet sau lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 1/2 pachet unt
  • sare
  • 700 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri pline cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilinat 
  • struguri de masa albi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada tigru:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o lingura. Se imparte in doua parti egale. In prima se pun trei linguri cu varf de faina si se amesteca cu grija de sus in jos, in a doua o lingura cu varf de faina si doua de cacao.

Consistenta celor doua trebuie sa fie la fel, adica una ca la orice pandispan. Daca ni se pare cea de cacao mai fluida mai putem adauga putina faina. Praful de copt il punem in mod egal, stins cu lamaie sau otet, in ambele compozitii.

Se pune compozitia in doua pungi si se aranjaza pe foaie de copt, fasii, ca in poza, fasii mai subtiri (ma refer la inaltime ,nu latime) decat am turnat eu (care n-am avut incredere in reteta si am pus 5 oua+un albus). Neaparat folositi foaie de copt.

Daca vrem rulada cu pandispan mai mult, cu o foaie mai groasa, folosim mai multe oua, asa cum am facut eu.

Se pune tava la cuptor, la foc mediu, pana pandispanul este gata (se testeaza cu scobitoarea). Apoi se scoate si se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara pe baie de aburi se pune untul cu zaharul pana se topeste, se adauga faina toata o data si se amesteca energic. Se incorporeaza laptele fierbinte putin cate putin, amestecand mereu pana devine o pasta lucioasa. Luam de pe foc, racorim putin, incorporam galbenusul si zaharul vanilinat. Mai punem foarte putin pe baie de aburi (cam un minut) si gata crema.

O intindem rapid pe foaia calda (altfel devine mai casanta), punem bucati de strugure (am mai facut alta data si cu bucati de mandarine din conserva sau cu bucati de portocale) si rulam.

Pudram usor cu zahar si ornam daca vrem cu ceva fructe ca decor. Se lasa la frigider cateva ore.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada tigru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

giorgi 1

24.11.2011, 07:37

Multumesc frumos!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:38

Foarte frumos

andruska187 1

14.04.2014, 02:07

arata foarte frumos si pare foarte simpla de preparat....dar daca am inteles eu bine,crema se adauga imediat dupa ce foaia vine scoasa de la cuptor?????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de Craciun