Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2016 | 782 vizualizari

 

O idee minunata pentru aperitiv la o masa festiva! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul verde
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat marunt
  • putina sare
  • Pentru aluatul galben
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri branza sarata (telemea, cas)
  • Pentru aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura kechup
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200g crema de branza sarata (daca nu gasiti sarata adaugati voi sare)
  • 3 linguri smantana
  • optional puteti adauga marar (eu nu am pus)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada tricolora umpluta cu crema de branza:

Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri.
Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate 2 in fiecare bol, iar galbenusurile in bolurile mici, tot cate 2 in fiecare bol.

Peste galbenusuri adaugam uleiul, (cate 2 linguri in fiecare bol), apoi smantana (o lingura in fiecare bol), faina ( cate 2 linguri in fiecare bol), praful de copt (cate o lingurita in fiecare bol), apoi intr-un bol adaugam 2 linguri de spanac cu putina sare, in alt bol punem pasta de gogosari si kechup-ul(aici puteti pune 2 linguri doar pasta de gogosari, da o culoare mai frumoasa) si putina sare, iar in ultimul bol adaugam  branza sarata, dar fara a mai pune sare, deaorece nu este nevoie.
Cu cate o lingura pentru fiecare bol amestecam bine compozitiile pana la omogenizare, rezultatul 3 culori diferite.

 Albusurile le batem spuma, in fiecare bol si le amestecam cu cate o compozitie colorata, dar atentie, pentru a omogeniza albusul de pasta colorata ne folosim de o spatula amestecand usor de jos in sus pana la omogenizare. In final vom obtine 3 aluaturi frumos colorate pe care le turnam intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt in ordinea dorita sau ca mine (vezi foto).
 Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute, apoi o rasturnam pe un prosop umed si o rulam, o lasam asa pana se raceste complet.

 Intre timp facem umplutura: amestecam crema de branza cu smantana pana omogenizam bine ambele ingrediente (sau dupa caz daca doriti sa puneti marar sau sare daca crema de branza nu este sarata). Desfacem rulada usor, o umplem cu crema obtinuta si o rulam din nou. O dam la frigider pana in momentul servirii!
Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453116
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453117
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453118
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453119
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453120
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453121
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453122
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453123
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453124
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453125
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453126
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453127
retete culinare - Rulada tricolora umpluta cu crema de branza 453128

COMENTARII (16)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:35

Ce fain arata!

Teo 1

22.08.2016, 22:19

Ede mare efect,am v azut la mai toate nuntile...!

Gherca Daniela 1

23.08.2016, 09:12

Multumesc frumos Teo! Chiar are trecere aceasta reteta, este tare gustoasa si usor de preparat! Cat despre nunti, chiar nu cunosc, sunt plecata din tara si greu este sa ajung la vreo una , dar ma bucur ca acest preparat face parte din aperitiv, da un plus de culoare si binenteles si gustul conteaza! :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55