Rulada turceasca(adaptare)

de rivka in Prajituri, 7 Apr 2010 | 5686 vizualizari

 

fetelor am facut-o sunt incantata, nu am folosit nuci ca nu le pot manca si am adaptat putin dar a iesit minunata.

by gaby

 

INGREDIENTE

  • 700ml lapte gras
  • 250 ml frisca
  • 1 plic budinca de vanilie la rece
  • 75 grame faina
  • 100 grame zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 150 grame nuca de cocos
  • 25 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca(adaptare):

250 ml lapte rece se amesteca cu zaharul si faina.

250 ml lapte se pune la fiert impreuna cu 5 pliculete zahar vanilat, candda in clocot se da focul mic si se adauga incetisor restul de lapte rece amestecat cu faina si zaharul mestecandu-se incontinuu cu telul ca sa se ingroase ca o budinca, se lasa sa dea cateva clocote bune mestecand-se vartos ca sa se faca faina.

Se da jos de pe foc si se adauga untul , se amesteca bine, se lasa sa se racoreasca.

Intr-o tava se intinde un strat generos de nuca de cocos.Se toarna desupra budinca si se niveleaza cu grija uniform.

Se da la rece cam 2 ore.

Din 200 ml lapte si 250 ml frisca plus plicul de budinca la rece se prepara o crema cu ajutorul mixerului.Se da la rece.

Dupa aprox 2 ore se scoate din frigider, se intinde si crema de frisca cu budinca uniform deasupra, se presara cu cocos, se taoe fasii care se ruleaza.

Se pastreaza la rece.

Pofta buna! e foarte cremoasa, buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca(adaptare)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

07.04.2010, 19:15

mmmmmmmmmmmmm.....

Teo 1

07.04.2010, 22:07

vreau sa incerc si eu !si dupa , mai povestim !

Miha 1

07.04.2010, 22:11

Super adaptare.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi