Rulada turceasca(2)

de gaby_duceag in Dulciuri, 8 Apr 2010 | 30088 vizualizari

 

Au trecut si sarbatorile Pascale...Cum deserturile preparate pt aceste zile n-au continut frisca sau ciocolata(in stare pura:)))),papilele mele gustative au fost in sevraj:));asa ca ieri am purces sa le satisfac o pofta preparand din nou rulada turceasca

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte
  • 1 pahar de zahar tos
  • 1 pahar  faina
  • 50 de gr. de margarina
  • 100 gr. de nuca de cocos
  • 100 grame nuca macinata
  • 1 pachet de frişca
  • 1 pahar de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada turceasca(2):

Laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita, se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot (aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina ,amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  Va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata.

Intr-o tava de cuptor mare se presara uniform 100 de gr. de nuca de cocos.

Budinca se toarna uşor peste nuca de cocos, cu mare grija.

Incercati cu ajutorul unei linguri sa o ıntindeti uniform ın tava fara sa stricati stratul de nuca.

Se mixeaza frisca pudra cu laptele(eu am inlocuit amestecul cu  frisca vegetala).

Dupa ce s-a racit  budinca ,adaugati şi frişca tot cu ajutorul unei linguri de lemn;sa o ıntindeti cıt se poate de uniform.

Deasupra presarati nuca,apoi introduceti tava la frigider,pt cel putin doua ore.

Cu ajutorul unui cutit taiati fasii lungi pe care, ajutandu-va de o furculita si de degetele, le rulati usor formand mini-rulade .

TIPS-URI

1

nu am mai folosit frisca pudra ci am mixat 200ml frisca vegetala

2

pt interiorul ruladei am caramelizat 5linguri de zahar,am pus 4linguri nuca macinata si am intins in strat subtire amestecul pe folie de aluminiu

3

cand s-a racit,am rupt bucati si le-am tocat bine, bine

4

cand rulati fasiile ,nu strangeti rulada ci o rulati lejer

5

puteti adauga in frisca putin intaritor

6

am folosit 4pliculete de zahar vanilat(sarumana rivka)-3in crema,1 in frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada turceasca(2)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spirala cu crema ganache de ciocolata