Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez

de susu in Porc, 31 Mai 2010 | 4442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 muschi de porc
  • 1 gogosar acru sau un ardei gras rosu
  • Cateva boabe de mazare
  • 1 morcov mic
  • Cateva ciuperci
  • Castravecior murat
  • ½ pahar vin alb sec  
  • Pentru garnitura:  
  • 1 pahar de orez cu bob lung
  • 1 mana de mazare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada umpluta de porc cu garnitura de orez:

 

Se taie muschiul ca pentru rulada si I se da forma unui dreptunghi indepartandu-se de pe margini carnea in plus. Se bate putin carnea, se condimenteaza putin si se aseaza peste ea boabele de mazare, gogosarul taiat fasii sau cubulete, morcovul julien, ciupercile felii si castraveciorii intregi daca sunt micuti.  Se ruleaza bine carnea si se leaga cu sfoara de bucatarie sau se fixeaza cu scobitori. Se unge cu ulei de masline si se condimenteaza si pe exterior. Se aseaza pe o folie de aluminiu si se infasoara bine. Se pune intr-un vas de yena si se da la cuptor cu putina apa si vin vreo 45 minute. Dupa aceea se desface si se scoate folia si se mai lasa rulada la rumenit in cuptor inca 20 minute. Se pun doua cantitati de apa la o cantitate de orez (in cazul nostru doua pahare). Se pune apa la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs impreuna cu un varf de cutit de curry si putina sare. Se acopera cu o folie de aluminiu si un capac. Se tine 15 minute la foc minim dupa care se ia capacul si se mai tine doar cu folia inca 10 minute. Se ia si folia dupa cele 10 minute. Se caleste ceapa taiata marunt dupa care se adauga pe rand legumele: morcovul si apoi ardeiul taiate cuburi si la sfarsit mazarea calindu-se dupa fiecare. La sfarsit se adauga orezul fiert si se mai caleste putin. Se serveste rulada cu garniture de orez.

 

 

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

31.05.2010, 11:11

o bunatate

nadina73

nadina73 1

02.06.2010, 12:51

foarte bine arat si frumos colorata

Oana

Oana 1

02.10.2010, 15:00

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!