Rulada Varlam

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 12501 vizualizari

 

Tare mult imi place rulada asta. se face repede si e tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana

  • Pentu umplutura de caramel
  • 150 zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 400 g biscuiti cu miere
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cocos
  • 200 g zahar tos
  • 250 g lapte praf
  • 100 g cocos
  • esenta vanilie
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Varlam:

Crema caramel:

Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.

Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.

Crema de cocos:

Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.

Se ia de pe foc si se adauga laptele praf , nuca de cocos esenta si se mixeaza bine.

Se intind foile de napolitana pe masa .

Jumate din umpltura de biscuiti se intinde pe o foaie cat se poate de bine (cu atentie pt a nu se rupe foile de napolitana) apoi jumatate din umplutura de cocos (peste cea cea de buscuiti) .

Trebuie lucrat cat de repede astfel se intaresc cremele si nu se mai pot intinde.

Se procedeaza la fel si cu cea de a 2-a foaie.

Se ruleza foile si se lasa la racit .

Se infoliaza si se da la rele 2 -3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Varlam" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza