Rulada verde

de Heracleea in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2013 | 4246 vizualizari

 

Reteta asta o am de la mama, ea o face cu spanac si alimente non D D dar eu m-am gandit sa schimb un pic legumele si sa o adaptez dietei. Ce ziceti? Credeti ca e buna? Nu ramane decat sa o incercati!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 4 oua
  • 1 lingura de ulei de masline/rapita
  • 3 linguri de iaurt/lapte batut
  • 4 linguri de faina tarate de ovaz
  • 2 amidon
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 300 – 400 gr. brocoli
  • sare

Umplutura

  • 250 gr crema de branza sau branza de vaci
  • 3 oua fierte tari
  • 2 linguri iaurt
  • 1 lingura de mustar
  • 200 gr. jambon de curcan light
  • 1 gogosar murat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada verde:

Se pun la fiert buchetelele de brocoli in apa cu putina sare. Cand s-au inmuiat se scurg bine si se paseaza. Piureul de brocoli se amesteca cu ulei si sare. Separat se bat albusurile spuma tare, cu un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se amesteca bine cu faina de tarate, amidon si praf de copt. Incorporati in amestecul de brocoli iaurtul/laptele batut, compozitia de faina si amidon.

Adaugati apoi albusurile amestecand cu grija, incet de jos in sus pentru a rezulta un amestec pufos.

Tapetati o tava mare cu hartie de copt, de silicon sau teflonata ori ungeti cu putin ulei o tava neaderenta. Turnati aluatul si dati la cuptor, la foc potrivit, 15- 20 min. Intre timp fierbeti 3 oua si pisati-le cu furculita.

Adaugati ouale, mustarul si iaurtul in crema de branza.

Cand s-a racorit blatul, puneti-l cu hartie cu tot pe un servet umed, intindeti putina crema de branza.

Puneti deasupra felii de jambon de curcan, apoi restul de crema de branza, asaza in mijloc felii de gogosar.

Cu ajutorul hartiei, strangeti cu grija, si rulati, impachetati in folie de aluminiu sau folie alimentara si dati la rece minim 2 ore.

Taiati inainte de servire, cu un cutit foarte ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon umplut cu crema de branza