Rulade din bostanei pentru masa festiva

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2010 | 20718 vizualizari

 

Deoarece acum este sezonul bostaneilori, mi-am adus aminte de o reteta , care era ascunsa pe discurile mele cu retete si poze. Sper sa va placa, pentru ca e foarte gustoasa si arata aspectuos pe masa festiva. Voi descrie 2 metode de prepare. Ca atare, nu este o proportie oarecare de ingrediente.Asa , ca va descurcati singure , din tot ceia ,ce voi expune aici.

 

INGREDIENTE

  • bostanei
  • oua
  •  faina
  • cascaval ras
  • rosii
  • marar
  •  patrunjel,
  •  mayoneza
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade din bostanei pentru masa festiva:

Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri dealungul lor. Fiecare felie se sareaza putin cu sare si se lasa  cateva minute , ca sa se scurga  lichidul din bostanel. Se sterge lichidul cu servetele de bucatarie. Fiecare felie se tavaleste  prin faina si ou si se prajeste in tigaia incinsa bine cu ulei , timp de 6-8 minute la o temperatura normala .

Sau alta metoda- preparam un amestec din: un ou cu o lingurita mica de faina, care se amesteca bine. Fiecare feliuta se tavaleste in amestec si se prajeste pe o parte si alta. Se racesc putin si se invelesc dupa 2 metode :

Prima metoda:

Fiecare felie de bostanel prajita pane se unge dealungul ei cu maioneza clasica ( nu dulce )amestecata cu usturoi pisat ( la 100 gr de maioneza se adauga un catele de usturoi pisat). Se adauga o crenguta mica de patrunjel, sau marar si se infasoara ( ruleaza  ) in  forma de rulada.


A doua metoda :
Pe fiecare felie de bostanel prajit se adauga o lingurita de umplutura si o feliuta de rosie cu o crenguta mica de patrunjel ( vezi poza) si se infasoara in forma de rulada.
Prepararea umpluturii :
Cascavalul se da prin razatoare. Se amesteca cu mayoneza in urmatoare proportie 100 gr de cascaval ras se adauga o lingura de mayoneza si 2 catei de usturoi pisati. Totul se amesteca bine, Se fac niste bilute lunguiete din pateul obtinut de cascaval si la randul lor se adauga in feliile de bostanei.

Se aranjeaza pe platouri dupa imaginatie, sau asa cum va recomand eu in pozele expuse.
Acesti bostanei e necesar sa-i mancati in decurs de 24 ore. Nu se pastreaza mai mult, deoarece capata un gust acru. Va doresc Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade din bostanei pentru masa festiva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

26.06.2010, 23:58

super arata , dealtfel ca tot ce postezi tu 5 furculite

Laly 1

27.06.2010, 00:30

Da ce bine arata.Ce-as mai manca si eu unul

rodica_m 1

07.06.2011, 08:22

foarte buuni...ii prepar si eu...cei care-i gusta raman impresionati!!
ai incercat sa faci rulouri si cu vanata?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun Primavara