Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot

de Rocsi in Slow Cooking, 19 Mar 2016 | 1203 vizualizari

 

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 160 ml apa minerala
    • 3 linguri zahar
    • 3,5 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 3 linguri ulei
    Pentru umplutura:
    • 120 gr nuca macinata
    • 1 lingura cacao
    • 1 linguri zahar
    • 2 linguri dulceata de visine
    • 2 linguri stafide
    • 1 lingura coaja de portocala confiata
    • 4-5 linguri lapte de soia cald
    • 2 lingurite esenta de rom
    Pentru sirop:
    • 2 linguri zahar
    • 4-5 linguri apa
    • in plus, zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura.
Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul, il lasam o ora la dospit, intr-un loc ferit de curent.
Umplutura:
Stafidele le punem intr-o cana cu apa calda si putin rom pentru 10 minute, apoi le scurgem bine.
Intr-un bol amestecam nuca cu zaharul si cacaoa.
Adaugam stafidele, dulceata de visine, coaja de portocala confiata si esenta de rom.
La final, punem putin lapte de soia caldut, cat sa obtinem o consistenta cremoasa a umpluturei.
Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si subtire.
Punem umplutura, o intindem cu o paleta pe toata suprafata aluatului.
Incepem si rulam dintr-un capat, apoi il rasucim dandu-i forma de melc.

In vasul aparatului Crock-Pot punem hartie de copt si asezam ruloul.
Il acoperim cu capac, il conectam la curent.
Setam aparatul Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital pe modul Low si un timp de 2 ore, apoi setam modul Hight si un timp de 30 de minute.
Cand este gata deconectam aparatul de la curent.
Intr-o cratita, punem apa cu cele 2 linguri de zahar, le transferam pe foc pana se topeste zaharul.
Cu acest sirop ungem ruloul cald si il tinem acoperit pana se raceste.

Cand este rece, il pudram cu zahar si servim!
Pentru cei care vor sa il faca intr-un cuptor normal:
Asezati ruloul intr-o tavata rotunda tapetata cu hartie de copt.
Il lasati sa dospeasca 15 minute, apoi il introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand prinde o crusta rumena deasupra, il scoateti din cuptor si il ungeti bine cu sirop.
Il acoperiti cu un prosop gros, il lasati sa se raceasca si il pudrati cu zahar.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-0
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-1
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-2
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-3
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-4
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-5
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-6
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-7
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-8
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-9
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-10
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot-11

COMENTARII (51)

Rocsi

Rocsi 1

24.03.2016, 11:06

Super bun este, Rahela

Rocsi

Rocsi 1

24.03.2016, 11:06

Bianca

mihaelar63

mihaelar63 1

06.04.2016, 17:41

Bun,, melcisorul ''

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!