Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

de CulinaryRainbow in Somon, 9 Sep 2015 | 856 vizualizari

 

Am jucărie nouă, v-am zis! :)
Îmi vin tot felul de idei în minte și nu știu pe care s-o încerc prima. Aparatul de gătit electric slow cooker Crock Pot DIGITAL e genial. Pun ingredientele în vasul ceramic, acopăr cu capacul din sticlă și-i dau drumul setând timpul de gătire și alegând unul dintre programele ”low” și ”high”. Gătește pentru mine, iar după ce-și termină treaba trece automat la modul ”păstrare la cald” așteptându-mă cu mâncarea numai bună de savurat.
Preparatele sunt cu adevărat delicioase pentru că sunt gătite lent, în ”aburii” lor. Carnea este fragedă, suculentă. Fructele și legumele sunt aromate și-și păstrează cea mai mare parte a nutrienților. Deserturile te ademenesc de-a dreptul! Ce poate fi mai perfect de-atât?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 g somon proaspăt
  • 100 g hribi
  • 30 g unt moale
  • sare
  • piper roșu
  • piper Szechuan
  • morcovi baby
  • Ingrediente pentru sosul de alune de pădure:
  • 200 g alune de pădure
  • 150 ml smântână dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot:

   Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață. 

   Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați cubulețe. Eu am folosit hribi de la congelator.

   Am întins umplutura pe toată suprafața fileului de somon, apoi am rulat cu grijă să nu rup fibra acestuia.

   Am așezat ruloul în vasul ceramic Crock Pot împreună cu morcovii baby. Am presărat puțină sare și câteva boabe de piper Szechuan. Am setat programul ”low” și am gătit somonul timp de o oră și jumătate.

   Pe ultima sută de metri m-am ocupat de sosul de alune de pădure. Am folosit alune culese de mine, deci a trebuit mai întâi să le sparg. :) Le-am prăjit ușor iar mai apoi, le-am măcinat cu ajutorul râșniței de cafea. 

   Am pus într-o cratiță smântâna dulce și alunele de pădure măcinate și am amestecat continuu. Când a ajuns la punctul de fierbere am dat sosul deoparte. 

   Pe o farfurie am așezat patul de morcovi urmat de ruloul de somon. Am servit împreună cu sosul cald.

   Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-0
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-1
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-2
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-3
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-4
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-5
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-6
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-7
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-8
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-9
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-10
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot-11

COMENTARII (30)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

10.09.2015, 11:25

Merci, sunshine!

Xandrinne

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:05

Felicitari pentru reteta si pentru realizare!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

18.10.2015, 15:13

Mulțumesc rumos, Xandreinne!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01