Rulouri bicolore de post cu dulceata

de Valclaudia in Mancaruri de post, 16 Apr 2016 | 710 vizualizari

 

un desert de post satios si tare gustos ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi de drojdie proaspata
  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 500 ml apa calduta
  • 200 gr. margarina
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • putina nuca de cocos
  • pentru uns: cca 70ml apa rece+1 lingurita faina+un praf turmeric
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri bicolore de post cu dulceata:

Drojdia se zdrobeste intr-un castron incapator.

Adaugam sarea,zaharul, apa calduta,margarina trecuta 30 secunde prin cuptorul cu microunde.Amestecam.

Adaugam faina si obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua.

Jumatate din aluat se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin o ora.

In cealalta jumatate de aluat incorporam pudra de cacao, asa incat aluatul va capata culoare inchisa. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam,la fel ca si pe cel simplu la dospit o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Preparam amestecul de apa, faina si turmeric intr-un castronel.

Intindem pe masa de lucru infainata ambele aluaturi separat, apoi decupam cercuri de aceeasi marime.

Suprapunem aluat maro peste cel deschis la culoare,punem putina dulceata si rulam, obtinand astfel rulourile pe care le vom aseza in tavi tapetate cu hartie de copt.

Ungem rulourile cu amestecul obtinut din apa+faina+turmeric, apoi presaram nuca de cocos si dam tavile la copt pentru 25-30 minute.

Scoatem rulourile din tava pe un platou, le pudram cu zahar pudra cat sunt fierbinti sa se lipeasca zaharul de ele.

Lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438624
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438625
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438626
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438627
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438628
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438629
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438630
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438631
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438632
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438633
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438634
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438635
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438636
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438637
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438638
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438639
retete culinare - Rulouri bicolore de post cu dulceata 438640

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

18.04.2016, 08:22

mmm delicioase!

mirela0911 1

18.04.2016, 20:37

Tare bune sunt!

mihaelar63 1

27.04.2016, 07:45

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S