Rulouri cu mere

de raluxas in Dulciuri, 13 Noi 2010 | 14228 vizualizari

 

In loc de clasica placinta cu mere

 

INGREDIENTE

Aluat 

  • 210 ml lapte
  • 360 g faina
  • jumatate cub drojdie
  • 2 lg ulei 

Umplutura

  • 5 mere potrivite, rase
  • 5 Lg zahar 
  • scortisoara praf 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere:

Se face aluatul fie la masina de paine (unde ingredientele se pun in ordinea de mai sus), fie framantand cu grija, pana ce aluatul nu se mai prinde de maini si se lasa la crescut. 
Se imparte in 8 parti aluatul si fiecare parte se intinde pe blatul de lucru in forma dreptunghiulara. 
Se pune umplutura pe jumatate din suprafata aluatului, apoi se ruleaza, lasand o treime din aluat. Aceasta se franjureaza cu un cutit, apoi fiecare franjure se intinde cu mana peste rulou. 
La fel se procedeaza pentru fiecare placinta in parte. 
Se aseaza pa hartie de copt in tava, apoi se ung cu pensula cu putin ou batut. 
Se introduc in cuptorul care a fost incalzit inainte si se lasa pana ce capata aceasta culoare aurie. Vor mai creste putin, asa ca nu le asezati unele langa altele, lasati cam 2 cm distanta intre ele. 
Se servesc cu pofta ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mere