Rulouri cu nuca insiropate

de Angelina_Elena in Dulciuri, 14 Oct 2012 | 5985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 pachetel drojdie (un pachetel de drojdie are 25 g)
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri nuca
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • unt pentru uns foaia
  • Pentru sirop:
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar
  • esenta de vanilie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu nuca insiropate:

Aluatul:

Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut.

Lasam sa creasca 10 minute.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas pentru framantat, si punem in el restul de lapte, oul, untul moale, la temperatura camerei, zaharul si maiaua.

Amestecam putin ingredintele din vas, apoi adaugam putin cate putin faina (posibil sa intre mai mult de 250 de g).

Trebuie sa ne rezulte un aluat elastic, usor lipicios, dar care sa nu se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la dospit la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa usor infainata, si framantam putin pentru a scoate aerul din el.

Intindem apoi aluatul intr-o foaie de cca. 1 cm grosime.

Peste foaia de aluat intindem cu o spatula untul moale (NU topit), apoi peste unt punem nuca amestecata cu zaharul si cacaoa si uniformizam.

Se ruleaza strans si cu grija aluatul pe lungime, apoi cu o ata taiem bucati de cca. 3-4 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut in tava 20 de minute. 

Dam apoi tava la cuptor, la foc mediu si lasam pana se rumenesc frumos (eu am cam uitat de ele si s-au brozat mai tare:D).

Pentru sirop: punem zaharul si laptele pe foc, si amestecam pana cand zaharul s-a topit, iar la sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Dupa ce s-au facut rulourile, le scoatem din cuptor, le lasam sa se odihneasca 5 minute, nu mai mult apoi le insiropam.

Sunt foarte bune insiropate, iar cu un pahar de laptic alaturi sunt perfecte!

Va doresc pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile precizate mai sus, obtinem 10 rulouri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu nuca insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Angelina_Elena 1

15.10.2012, 19:40

multumesc Elucubratiiculinare!

diaconta 1

17.10.2012, 15:46

vad c-am lipsit cand ai facut bunaciunea asta

Angelina_Elena 1

17.10.2012, 16:38

Dia, din pacate da!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca din aluat de cozonac