Rulouri cu salata de ciuperci si ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2014 | 4778 vizualizari

 

Astazi vin cu o reteta minunata pentru voi! Este de post, aspectoasa, potrivita chiar si pentru atunci cand aveti musafiri. Facand aceste rulouri mi-au venit deja ceva idei si pentru sarbatori, de niste mini rulouri cu diverse umpluturi. Eu sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru rulouri:
  • 300 gr faina
  • 15 gr drojdie
  • 150 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 150 ton bucati
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu varf maioneza de post
  • frunze de salata verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu salata de ciuperci si ton:

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o amestecam cu zaharul pana la dizolvare, o punem peste faina. Incepem sa framantam, turnam apa minerala calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat. La final incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit circa 30 de minute. Luam 5 forme de rulou, ale mele fiind mai subtirele, le-am mai atasat un stat de carton, apoi le-am invelit in staniol. Aluatul dospit il impartim in 5 parti egale. Fiecare bucata o rasucim pana obrinem suluri subtirele. Fiecare sul il rasucim pe cate un rulou si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem si le ungem putin cu un amestec de apa cu ulei, pentru a prinde putin luciu. Le acoperim si le lasam sa se racoreasca.

Daca nu aveti timp sa pregatiti aluatul, puteti folosi foietaj din comert. 

Umplutura: Spalam ciupercile, le punem la fiert cu un praf de sare pentru 20 de minute. Le scurgem, le lasam sa se racoreasca si le taiem bucati potrivite. Ardeiul rosu il curatam de seminte, il taiem cuburi, castravetele murat il tocam marunt. Desfacem tonul, scurgem uleiul. Intr-un bol amestecam ciupercile, ardeiul rosu, boabele de porumb, castravetele murat, tonul. Condimentam cu sare, piper, iar la final incorporam maioneza. In fiecare rulou punem cate o bucata de frunza de salata, apoi cu ajutorul unei lingurite punem umplutura.

Le asezam pe un platou, apoi servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri cu salata de ciuperci si ton-0
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-1
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-2
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-3
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-4
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-5
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-6
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-7
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-8
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-9
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-10
Rulouri cu salata de ciuperci si ton-11

COMENTARII (45)

Lorra

Lorra 1

11.12.2014, 13:45

Sylvia

Sylvia 1

11.12.2014, 14:55

sunt superbe ! si apreciez mult si efortul de a face totul in casa

mihaelar63

mihaelar63 1

11.12.2014, 15:01

Mai fa o portie maare ca vin la tine !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!