Rulouri cu vinete in sos de rosii

de Julie in Mancaruri cu carne, 16 Sep 2011 | 2967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • Umplutura:
  • 300 g carne tocata,
  • 1 ceapa rasa,
  • 2-3 linguri pesmet,
  • 4 linguri cascaval ras,
  • 1 ou,  
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper.
  • Sos: 
  • 5-6 rosii,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 2 linguri ulei,
  • busuioc,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu vinete in sos de rosii:

Sosul:

Usturoiul taiat feliute se caleste usor in 2 linguri ulei. Se adauga rosiile date pe razatoare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga dupa gust sare, piper si busuioc.

Vinetele se taie in felii subtiri, pe lungime si se preasara cu sare. Se prajesc 3-4 minute, in putin ulei, pana se inmoaie. Se scot pe hartie absorbanta.

Umplutura:

Carnea tocata se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat marunt, cascaval ras, ceapa rasa, ou si pesmet. Din pasta obtinuta se modeleaza forme cilindrice, mici, care se infasoara apoi in felii de vinete. Rulourile se pot lega cu frunze de ceapa verde, se pot prinde cu scobitori sau se pot lasa ca atare. Se aseaza in tava si se toarna sosul de rosii peste ele. Se da tava la cuptor pentru 45-50 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri cu vinete in sos de rosii-0
Rulouri cu vinete in sos de rosii-1
Rulouri cu vinete in sos de rosii-2

COMENTARII (10)

Bunica 1

16.09.2011, 21:58

Astea clar .....sunt pe gustul meu!

mamaieelena 1

21.09.2011, 13:22

Cris2711 1

01.11.2011, 18:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04