Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2016 | 4768 vizualizari

 

Este o super reteta, o super gustare, super de luat si la pachet. Reteta este aLauricei, fata aia de ma innebuneste cu retetele ei ademenitoare. Neaparat sa faceti si voi aceste clatite!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
    • 2 oua
    • 2 linguri iaurt
    • 1 cana lapte
    • 3 linguri ulei de masline
    • 8 linguri faina
    • sare
    • piper
    • 3 crengute marar verde
    • ulei pentru uns tigaia
    Pentru umplutura:
    • 200 gr branza de vaci
    • 100 gr cascaval
    • 1 linguri cu varf de smantana
    • 5-6 felii sunca
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita rasa, ierburi de provence
    Pentru crusta:
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    • pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi:

Clatitele:
Ouale le batem spuma cu un praf de sare.
Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele.
Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase.
La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt.

Ungem o tigaie cu ulei, o incingem, punem cate un polonic, nu prea plin, cu compozitie.
Intindem uniform clatita, o rumenim pe ambele parti la foc potrivit. La fel procedam pana terminam tot aluatul. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 clatite.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci faramitata cu smantana.
Adaugam cascavalul, pe care il dam inainte pe razatoarea cu ochiuri mari, putina sare, piper si ierburile de provence. Le amestecam bine.

Sunca o taiem in fasii lunguiete si putin mai late.
Luam cate o clatita, punem cate o lingura din umplutura de branza mai pe mijloc si doua fasii de sunca.

Impachetam capetele spre interior, apoi le rulam bine.
Batem oul spuma cu putina sare si piper, iar pe o farfurie punem niste pesmet.
Trecem fiecare clatita prin ou batut, apoi prin pesmet.
Punem hartie de copt pe o tava, asezam clatitele.
Le introducem in cuptorul incins, cam la 200 de grade, pentru 7-8 minute, cat sa prinda o usoara crusta.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim pentru 10 minute.
Se servesc calde!
Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

07.03.2016, 19:42

Mirela, multumesc mult

laura_n 1

09.03.2016, 10:05

te pup, Rocsule! tare fain ti-au iesit!

Rocsi 1

09.03.2016, 19:34

Multumesc Laurici. Am incercat sa iti dau tag pe pagina mea de retete, dar nu am reusit ...saru-mana de reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de oaie