Rulouri de pește cu sparanghel

de elucubratiiculinare in Peste, 30 Mai 2014 | 1139 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 file pește (șalău, cod, merluciu, hering, etc)
    8 fire sparanghel
    sare piper
    ulei de măsline unt
    cartofi noi
    salată verde
    lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pește cu sparanghel:

Dacă folosim pește congelat, se lasă la dezghețat peste noapte în frigider. Se condimentează cu sare și piper. Se stropesc cu zeamă de lămâie. Cartofii noi se spală bine, se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Sparanghelul se spală sub jet de apă rece, se curăță cu un cuțit ascuțit și se taie din partea lemnoasă aprox. 1 cm . Acum decizia vă aparține cum să faceți rulourile. Eu nu am vrut să fie foarte groase, așa că am tăiat fileurile de pește în două. La fel am procedat și cu sparanghelul - chiar dacă unele din rulouri au avut parte doar de vărful sparanghelului ;) Dacă aveți mai mult sparanghel la îndemână se pot adăuga în fiecare rulou două părți de sparanghel. Rulourile se prind cu câte 2 scobitori să nu se desprindă în timpul coacerii. Se pun rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei de măsline sau unt  și se dau la cuptor - preîncălzit la 200 grade C pentru 15 minute. Se pot servi ca atare sau mai adăugăm un sos cu muștar de Dijon . La sos am amestecat 150 g iaurt natur cu 2 lingurițe muștar Dijon și 3-5 căței de usturoi zdrobiți. Servim rulourile de pește cu cartofi noi și salată verde stropită cu lămâie. Sosul se poate adăuga și pe cartofii noi. Pe cartofi se poate adăuga și mărar verde tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri de pește cu sparanghel-0
Rulouri de pește cu sparanghel-1
Rulouri de pește cu sparanghel-2

COMENTARII (14)

Valclaudia

Valclaudia 1

30.05.2014, 21:08

super!

mamaieelena

mamaieelena 1

31.05.2014, 06:53

babi5

babi5 1

03.06.2014, 17:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!