Rulouri de porc umplute cu smochine

de nico15 in Porc, 11 Mar 2011 | 2602 vizualizari

 

Am creeat aceasta reteta deoarece era asa de anosta branza de vaci si evident eram la o mica dieta, dar am inventat ceva frumos si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de pulpa de porc cu putina grasime
  • 180 g in crud
  • 8-10 smochine
  • 20 g de fulgi de migdale
  • 50 g de branza de vaci
  • 5 g de sos de ardei iute Vifon
  • 10-15 g de parmezan Grana Padano
  • 50 g de ardei gras verde
  • 50 g de ardei gras rosu
  • 50 g de ardei
  • ulei
  • sare, piper  
  • Pentru garnitura
  • 150 g de spanac
  • 3-4 buchetele de brocolli
  • 100 g de baby morcovi  
  • Pentru dressing :
  • 100 g de merisoare
  • 50 ml smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de porc umplute cu smochine:

Se iau bucatile de carne de porc(poate fi si carne de pui sau curcan) se bate cu mare grija sa nu rupem fibra carnii,  dupa ce carnea are deja dimensiunea dorita se va unge cu branza de vaci peste care punem putin sos de ardei iute.

Separat luam 10 smochine, daca sunt mari le putem taia in jumatate daca sunt mici le lasam intregi si le crestam pentru a introduce fulgi de migdale, se pun aproximativ 4-5 smochine pe fiecare bucata de carne.

Separat taiem ardeii in fasii potrivit de subtiri si ii blansam(blanche) in apa clocotita 10 secunde, dupa care ii scoatem si ii lasam sa se scurga pe servetele absorbante.

Trecem la montarea ruloului deci peste carne au pus un strat de branza de vaci, smochinele umplute cu fulgi de migdale peste acestea radem parmezanul iar de jur imprejur punem feliile de ardei, se sareaza, pipereaza si se formeaza rulourile. Mai punem pe fiecare rulou in parte sosul iute de ardei si inca putin parmezan. Dupa care luam o tava de chec si o ungem cu ulei de masline, deasupra punem hartie de copt si vom introduce rulourile noastre la cuptor maxim 15-20 de minute(cuptorul a fost in prealabil incalzit la 180 grade C.

Garnitura poate fi din spanac, daca este congelat se dezgheta si se va fierbe 10 minute, se scurge si se va toca marunt sa fie ca o pasta, dupa care vom taia marunt o ceapa pe care o vom sota in unt si vom adauga spanacul, se sareaza si pipereaza, va trebui sa rezulte un fin piure de spanac.

Alta varianta de garnitura va fi din brocolli si baby morcovi, acestia vor fi in prealabil fierte separat in apa cu sare la foc mic, se scot se lasa sa se tempereze un pic si se vor sota in unt, se sareaza si pipereaza.

Putem face si un dressing atat pentru inobilarea gustului preparatului nostru cat si pentru imaginea estetica a preparatului din merisoare si smantana lichida.

Pofta Buna

Aceasta reteta a fost baza de pornire a retetei pe care am prezentat-o la Euforia T.V chiar daca acolo am folosit in loc de branza topita cascaval si in loc de smochine proaspete smochine uscate, puteti citi mai multe detalii de la eveniment pe bloggul meu: www.reteteleluisupernico.blogspot.com.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri de porc umplute cu smochine-0
Rulouri de porc umplute cu smochine-1
Rulouri de porc umplute cu smochine-2
Rulouri de porc umplute cu smochine-3
Rulouri de porc umplute cu smochine-4
Rulouri de porc umplute cu smochine-5
Rulouri de porc umplute cu smochine-6
Rulouri de porc umplute cu smochine-7
Rulouri de porc umplute cu smochine-8
Rulouri de porc umplute cu smochine-9
Rulouri de porc umplute cu smochine-10
Rulouri de porc umplute cu smochine-11
Rulouri de porc umplute cu smochine-12
Rulouri de porc umplute cu smochine-13
Rulouri de porc umplute cu smochine-14
Rulouri de porc umplute cu smochine-15
Rulouri de porc umplute cu smochine-16
Rulouri de porc umplute cu smochine-17
Rulouri de porc umplute cu smochine-18

COMENTARII (8)

deyutzky

deyutzky 1

12.03.2011, 12:35

trebuie incercata

nico15

nico15 1

13.03.2011, 15:28

MULTUMESCCCCCCCCCCCCCCCCCCC

mamaieelena

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!