Rulouri de primavara/ Nems rapide

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2015 | 740 vizualizari

 

1 octombrie este ziua nationala a Chinei.
In 1949, dupa trei razboaie civile revolutionare, a fost proclamata Republica Populara Chineza.
In cadrul unei ceremonii grandioase desfasurate in Piata Tian’anmen, Mao Zedong, primul sef de stat chinez, a tinut ceremnonia de infintare a Guvernului Central Popular al Republicii Populare Chineze.
La fiecare 5 ani sau 10 ani de la acea data in aceasi piata se organizeaza o ceremonie aniversara sau o parada militara. Din 1949 si pana in prezent, au avut loc 14 astfel de evenimente, dintre care 6 au fost de mare amploare.
În timpul ceremoniei aniversare se desfăşoară numeroase activităţi, precum ar fi: dansuri şi spectacole, focuri de artificii, expoziţii de picturi şi caligrafie.
In timpul sarbatorii, piata Tiananmen din Beijing este plina. Locuitori ai Beijingului si turisti din toata lumea vin sa participe la festivitatile dedicate acestei sarbatori, festivitati ce au loc si in Hong Kong ºi Macao. In vreme ce strainii vin sa asiste la sarbatoare si sa profite de ofertele magazinelor, foarte multi locuitori ai Beijingului pleaca in vacanta. Se suplimenteaza garniturile feroviare si cursele aeriene, se fac rezervari din timp, se deschid mici hoteluri si pensiuni pentru a face fata cererilor de cazare.
Chinezii nu profita de zilele libere doar pentru a calatori, ci si pentru a se…casatori. S-a creat deja o moda in China ca in saptamana libera inchinata Zilei Nationale foarte multi tineri sa se casatoreasca. In ultimii ani, in fiecare inceput de octombrie, orasele sunt luate cu asalt de de maºini împodobite cu flori, iar muzica ce rasuna din saloanele de nunta contribuie la atmosfera vesela a acestor zile.(http://www.chinaro.ro, http://www.ambasada.ro/)

 

INGREDIENTE

pentru cca 25 nems:

  • 1 praz
  • 350 gr carne de porc tocata
  • 1 morcov mare
  • 1 lingura ulei de susan
  • 3 linguri sos soia
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1 ou
  • 2 felli de paine alba muiate si stoarse
  • foi de orez pentru rulouri de primăvară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de primavara/ Nems rapide:

Se da morcovul pe razatoarea cea mare.
Se curata și se toaca prazul.

Se amesteca cu carnea tocata.

Adaugati celelalte ingrediente, amestecati bine si dati la rece 1 ora.

Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.

Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.  

Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez.

Rulati strans foaia în formă de nem.  

Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal.  

Incalziti cuptorul la 220 de grade.  

Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite.   

Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.  

Se servesc calde cu sos vietnamez  si cu salata verde.   

Alte retete asiatice...
Poftă bună !!!!
 

 

TIPS-URI

1

Puteți să le congelati.

RETETA IN IMAGINI

Rulouri de primavara/ Nems rapide-0
Rulouri de primavara/ Nems rapide-1
Rulouri de primavara/ Nems rapide-2
Rulouri de primavara/ Nems rapide-3
Rulouri de primavara/ Nems rapide-4
Rulouri de primavara/ Nems rapide-5
Rulouri de primavara/ Nems rapide-6
Rulouri de primavara/ Nems rapide-7
Rulouri de primavara/ Nems rapide-8

COMENTARII (12)

diaconta

diaconta 1

01.10.2015, 21:59

Iau si eu,poate vine primavara direct

Rux

Rux 1

01.10.2015, 23:46

Wow! Arata grozav!

-Licurici-

-Licurici- 1

02.10.2015, 08:49

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!