Rulouri de pui cu pesto

de Poliana in Pui, 17 Iul 2012 | 4080 vizualizari

 

Pesto? Oare ce o mai fi si ala? Aceasta a fost intrebarea mea cand am auzit pentru prima data acest cuvant. Vazusem multe retete care contineau si pesto, am vazut si ca e verde si eram convinsa ca are ceva ierburi ciudate pe acolo, dar uitandu-ma peste compozitie am vazut ca de fapt este vorba despre nimeni altul decat parfumatul busuioc :)
Si uite asa ca a venit si momentul sa pun si eu in aplicare acest pesto miraculos. Dadusem cu ochii peste o reteta intr-o revista cu carne si pesto, am schimbat-o eu dupa cum mi-a fost placul, si au iesit aceste rulouri bune bune cu pesto.
Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 100 ml supa
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

Pentru pesto

  • 3 gr frunze de busuioc
  • 2 gr frunze de patrunjel
  • 2 linguri seminte pin
  • 2 lg parmezan ras
  • 2 catei ustutroi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu pesto:

Cum pregatim bunatatea asta? Nimic mai simplu...incepem cu pesto.
Frunzele de busuioc si cele de patrunjel (am vrut eu neaparat sa pun si patrunjel in compozitie) le spalam si apoi le uscam bine. Le punem in blender, adaugam cateii de usturoi, semintele de pin, parmezanul ras, sare si piper dupa gust si punem blenderul in functiune. Treptat turnam si uleiul de masline si continuam mixarea pana obtinem o pasta.


Pipetul de pui il taiem felii mai grosute, pe care le batem cu ciocanul pentru snitele pana obtinem dreptunghiurti subtiri de carne. Ungem fiecare bucata de carne cu putin sos de pesto si le rulam cat mai strans posibil. Putem sa le fixam cu scobitori daca e cazul.

Pregatim un vas termorezistent, punem rulourile, adaugam supa de pui si apa, si deasupra rulourilor punem sosul de pesto ce a ramas (asta doar in caz ca v-a ramas ceva, daca nu, nu e nicio problema)

Cuptorul il incalzim la apoximativ 190 de grade, introducem vasul si-l lasam in cuptor pentru 40-45 de minute. Din cand in cand scoatem vasul de la cuptor si stropim rulourile cu sos.

Cu ce pot fi servite? Cu orice fel de garnitura va place, sau le serviti asa cu o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor :P
Eu zic ca merita facute. Daca nu ati incercat pesto pana acum, sa o faceti, mai ales daca va place busuiocul, pentru ca are o aroma inconfundabila.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Poliana 1

18.07.2012, 08:11

Elucubratii cam asa da

Sim0na 1

18.07.2012, 20:45

Pot veni la tine ptr cina?!

Poliana 1

29.07.2012, 14:48

Simo, da...dar sa aduci si de mancare, ca acum nu am nimic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky