Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 25 Noi 2012 | 1397 vizualizari

 

Un meniu bogat in arome, o combinatie mai putin obisnuita: dulce, sarat si picant. Fiecare ingredient isi are rostul si ajuta la combinarea aromelor intr-un tot unitar. Merita sa incercati acest meniu cu rugamintea de a respecta reteta exact cu multitudinea de ingrediente. Si totusi, ceva puteti schimba, cantitatea de prune uscate, daca nu sunteti obisnuiti cu gustul extrem ,,dulce-sarat,, folositi o cantitate mai mica de prune. Va urez succes si pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

Pentru rulouri:

  • 4 pulpe de pui (sau 2 muschiulet de vita)
  • prune confiate
  • ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingurita din ,,curry, busuioc, maghiran,,(combinat)
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 ceapa rosie

Pentru cartofi aromati:

  • 4-5 cartofi mai mari
  • ulei de masline
  • 1/2 lingurita boia dulce sau chili
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita cimbru uscat

Pentru salata de kapia

  • 4 kapia (coapte si curatate)
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • otet, ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia:

Rulouri de pui cu prune confiate

Spalam pulpele de pui si le stergem de apa (puteti folosi si muschiulet de vita).Crestam carnea din loc in loc pentru a creste suprafata pulpei. Daca folositi un muschiulet de vita, bateti usor carnea pentru a intinde mai bine suprafata ei (atunci cand bateti carnea, puneti o folie transparenta deasupra care va protejeaza carnea de rupere, desprindere).

Pulpele pregatite pentru umplere vor fi putin sarate (sare dura), apoi asezam cateva prune confiate deasupra. Prunele pot fi tinute la marinat 15-20 de minute in vin rosu. Rulam strans pulpele de pui si le fixam cu scobitoare. Pregatim un sos pentru marinat rulourile: amestecam uleiul de masline cu sare, piper, curry, busuioc, maghira, praf de usturoi si pe rand introducem rulourile in acest sos, apoi  le asezam pe o tava tapetata cu hartie pentru copt. Dupa o coacere de 30 minute intoarcem carnea si cartofii si punem rondele de ceapa rosie deasupra cartofiilor care vor ajuta la combinarea gustului dulce - sarat.

Cartofi aromati

Curatam, spalam si portionam cartofii, putin mai mari ca cei pentru cartofi pai. Pregatim un sos din: ulei de masline, sare, praf de usturoi, rozmarin si amestecam cartofii cu acet sos asa incat sa acopere foarte bine toati cartofii, in final presarati cimbru uscat. Asezam cartofii alaturi de rulourile de pui.

Salata de kapia

Coacem ardeiul kapia, o curatam si feliem. Adaugam putin ulei, otet si 3 catei de usturoi pisate, amestecam totul foarte bine si-l lasam la macerat cel putin 30 de minute, timp necesar pentru kapia sa preia gustul usturoiului.

 

TIPS-URI

1

puteti schimba cantitatea de prune uscate, folositi o cantitate mai mica de prune daca nu sunteti obisnuiti cu gustul extrem ,,dulce-sarat,,

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190270
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190271
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190272
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190273
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190274
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190275
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190276
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190277
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190278
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190280
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190281
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190282
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190283
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190284
retete culinare - Rulouri de pui cu prune confiate, cartofi aromati si salata de kapia 190285

COMENTARII (22)

mirela0911 1

25.11.2012, 22:02

Mmm ce bunatate!

Satisfyyourcravings 1

26.11.2012, 11:06

Wow!

babi5 1

14.12.2014, 16:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21