Rulouri de vinete umplute gratinate

de Rux in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2016 | 722 vizualizari

 

Cu legume si parmezan....in sos de rosii si busuioc...o mancare incredibil de satisfacatoare, hranitoare, din bucataria mea ovo-lacto-vegetariana.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare alba
  • 100 ml apa(sau vin dulce, demidulce)
  • o cana de sos de rosii( Passata rustica de la Cirio)
  • 9 linguri ulei de masline
  • 1 cana de parmezan
  • 1 lingura de zahar brun
  • 2 linguri iaurt grecesc( pline)
  • 2 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 1/2 legatura de marar
  • un dovlecel mic
  • 2 cuburi de branza telemea( cremoasa) in jur de 30 sau 40 gr.
  • sare dupa gust
  • piper
  • o mana de frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete umplute gratinate:

Vinetele se spala, se curata de coaja si se feliaza pe lung in felii cat mai subtiri.

Se pune o foaie de copt pe tava intinsa de cuptor, se asaza feliile de vinete, se presara cu sare si se ung cu ulei( 3 linguri), apoi se coc 15 minute sau pana se inmoaie. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si se lasa la racit.

Cat vinetele stau la cuptor, se prepara sosul; ceapa se caleste usor inabusit, presarata cu sare, in 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri apa...se tine pe foc mic pana se inmoaie  bine(cateva minute, se adauga pasta de rosii, 100 ml apa, se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul de zahar, sare si piper si se adauga busiocul tocat. se da sosul deoparte.

Legumele pentru umplutura, se toaca( ceapa), ardeiul, , se razuie morcovul, dovlecelul, se pun in tigaie in 3 linguri ulei de masline si se calesc usor, se pune si mararul. Cand s-au inmuiat, se trage vasul deoparte, se adauga ouale batute cu iaurt si se amesteca. Se pune parmezanul, branza si se omogenizeaza.

Pe fiecare  fasie de vanata, se pun o lingurita din umplutura, se ruleaza si se asaza in tava de Jena( forma). Peste rulouri se toarna sosul, se adauga parmezan si se gratineaza la cuptor, eu am tinut vasul in jur de 40 -45 de minute.

Simtiti-va liberi sa va mai adaugati parmezan in farfurie...delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442218
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442219
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442220
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442221
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442222
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442223
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442224
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442225
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442226
retete culinare - Rulouri de vinete umplute gratinate 442227

COMENTARII (37)

Andreea Caroline 1

10.05.2016, 10:52

Ce mult imi plac ...

anca_rm 1

11.05.2016, 10:04

delicios

marcela1979 1

11.05.2016, 13:18

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D