Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci

de mirela0911 in Porc, 22 Mar 2016 | 1064 vizualizari

 

A fost un pranz delicios si satios!

 

INGREDIENTE

Pt.rulouri:
  • 4 felii carne de porc pentru snitele
  • sare roz, piper proaspat macinat
  • 2 ciuperci champignons
  • 8-10 masline verzi fara samburi
  • 8 felii branza Delaco
  • ardei gras rosu
  • 5-6 lg ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 1 ceapa alba
Pt.sosul de rosii:
  • 3 lg ulei
  • 3 ciuperci champignons
  • 1 ceapa alba
  • sare roz, piper
  • 1 lgt pasta chilli
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 2 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
Pt.garnitura:
  • 5-6 cartofi albi
  • sare
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci:

Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare felie de carne se taie in doua (erau destul de mari). Se ia cate o bucata de carne, se aseaza felia de branza, se pune din ciuperci, masline si ardei apoi se ruleaza at mai strans. Se prinde cu o scobitoare pentru a nu se desface.

Se aseaza rulourile intr-o tava de yena. Se stropesc cu ulei si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru a 15 minute, apoi se toarna vinul, se taie ceapa bucati mari si se pun in tava apoi se acopera vasul cu folie sau capac. Se lasa 45 de minute la cuptor, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa a 15 minute sa se rumeneasca.

Sosul de rosii: Intre timp se pregateste sosul. Intr-o craticioara se pune uleiul la incins apoi ciupercile taiate felii. Se lasa sa se caleasca putin, apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se mai lasa la calit putin apoi se pune pasta chilli si rosiile cubulete. Se lasa sa fiarba 4-5 minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se adauga usturoiul taiat feliute. Se mai lasa putin pe foc apoi se da deoparte. Se pune crenguta de cimbru si se acopera craticioara.

Cartofii se curata si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se strecoara si se aseaza in farfurii. 

Alaturi de cartofi se aseaza sosul de rosii si rulourile de porc impreuna cu sosul format din branza si vin. Se garniseste cu patrunjel tocat. O nebunie!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Rulourile se pot umple cu ce amestec preferati.

2

a si garnitura se poate prepara cartofi piure.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434765
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434766
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434767
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434768
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434769
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434770
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434771
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434772
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434773
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434774
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434775
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434776
retete culinare - Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci 434777

COMENTARII (22)

Camelya 1

24.03.2016, 11:01

Cred ca au fost tare bune rulourile!

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:33

ce mancarica buna

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 11:25

ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D