Rulouri din foietaj umplute cu budinca

de Merisor in Prajituri, 29 Ian 2013 | 50170 vizualizari

 

Este prima data cand incerc rulourile cu aluat de foietaj si am fost foarte incantata de cum au iesit.
De obicei folosesc varianta aceasta:
http://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-39723.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru foietaj:
  • 3 oua
  • 1 pachet unt
  • 9 linguri ulei
  • 11 linguri apa
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina(cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins pe planseta)
  • Pentru umplut Crema alba:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de vanilie
  • Crema neagra
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budunca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 1/2 pachet unt
  • esenta de rom
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din foietaj umplute cu budinca:

Facem intai aluatul pe care trebuie sa-l tinem la rece cateva ore.

Punem untul la topit.  Cand s-a topit se dau deoparte 9 linguri si se inlocuiesc cu 9 linguri de ulei si o mana de faina. Se amesteca bine pe foc sa nu ramana cocoloase, apoi se da deoparte.

Peste cele 9 linguri de unt  date deoparte se pun cele 3 oua, zaharul, sarea, esentele si se omogenizeaza cu mixerul. Se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Intra aproximativ 500 g faina. Se framanta aluatul si se intinde pe planseta cat de subtire se poate. O jumatate de aluatul intins se unge cu jumatate din aluatul din craticioara(se poate pune putin caldut, dar nu fierbinte). Se ruleaza pe sucitor jumatatea de aluat neuns si se aduce peste cel uns. Se impacheteaza asa in continuare(jumatae uns si jumatate neuns) pana cand se termina aluatul din craticioara. Se da la rece si abia dupa ce s-a intarit bine aluatul de ungere se poate utiliza. 

Facem intre timp cremele(separat).

Se amesteca faina cu budinca, zaharul, sarea, esenta si putin lapte rece, apoi se adauga restul de lapte caldut si se fierbe la foc mediu, mestecand continuu. Cand s-a ingrosat si a dat in clocot se ridica de pe foc si se incorporeaza untul.

Aluatul se va intinde pe masa se va taia fasii de 2 cm si se va rula pe forme.

se aseaza in tava tapetata cu hartie si se coc aproximativ 30 minute la 180 grade.

Se scot de pe forme calde, se lasa la racit si se umple cu budincile racite si ele.

Se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este indicat sa fie umplute cu o crema putin mai groasa, pentru ca foietajul se va inmuia in timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri din foietaj umplute cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (67)

iry-gabriela 1

13.04.2013, 16:23

Dya Daniela Andrei 1

13.04.2013, 18:20

MihaelaB79 1

11.01.2016, 08:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Budapesta