Rulouri din pulpa de porc cu cabanos

de marianascarlat in Porc, 18 Apr 2013 | 3249 vizualizari

 

Ma hotarasem sa nu scot de la "Expirate" retetele cu "porcarii" pana dupa 5 mai, dar ieri m-ati facut sa inghit in sec toata ziua. Asa m-am hotarat sa postez si eu ce mai am la " poze facute cu telefonul" si nevalorificate! hihihihi

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de porc
  • 2 bucati cabanos
  • Mujdei de usturoi
  • busuioc uscat
  • frunze de patrunjel uscate
  • piper
  • sare
  • ulei
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri din pulpa de porc cu cabanos:

De cu seara am feliat bucata de pulpa in 4 bucati. Le-am batut cu ciocanul de snitele si le-am facut potrivite pentru a putea infasura in ele bucatile de cabanos.

Intr-un castronel am pregatit un mujdei de usturoi, am adaugat piper, busuioc, patrunjel. Am tavalit bine bucatile de carne prin acest amestec, le-am pus intr-un castron si restul amestecului l-am turnat peste ele. Castronul meu are capac, am pus capacul si l-am bagat la frifider pana a doaua zi.

Bucatile de cabanos (4) le-am infasurat pe fiecare cu cate o bucata din carnita pregatita de cu seara. Am prins rulourile  cu scobitori. le-am pus intr-un vas de yena uns bine cu ulei, am uns rulourile si pe deasupra cu ulei si am mai turnat in vas 1/2 de pahar de vin alb. Dupa care am dat vasul la cuptor pentru aproximativ o ora.

Intre timp am mai intors rulourile si pe partea cealalta si le-am stropit cu sosul din vas.

Si pentru ca rulourile cereau si o garnitura, am pregatit si un piure de cartofi(garnitura favorita a fiului meu).

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se serveste cu garnitura care va place si cu salata sau muraturi

2

Eu am servit cu varza rosie si alba in ardei gras (murate).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri din pulpa de porc cu cabanos 220582
retete culinare - Rulouri din pulpa de porc cu cabanos 220584
retete culinare - Rulouri din pulpa de porc cu cabanos 220585
retete culinare - Rulouri din pulpa de porc cu cabanos 220586

COMENTARII (20)

marianascarlat 1

19.04.2013, 01:33

diana_k 1

19.04.2013, 11:47

ce conteaza ca sunt "expirate" , daca sunt retete bune ce te fac sa inghiti in sec

marianascarlat 1

19.04.2013, 12:39

Multumesc Diana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D