Rulouri rapide

de Constelatialeu in Dulciuri, 3 Apr 2016 | 1351 vizualizari

 

Cand iti apar pretenarii pe la usa si musai sa le servesti ceva dulce...

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foitaj Bella
  • Crema
  • 4 oua
  • 200 g zahar brun
  • 800 ml lapte
  • 2 linguri amidon Dr. Oetker
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 60 g unt
  • decor
  • capsuni
  • sos de ciocolata si zahar pudra
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri rapide:

Mai intai lasam sa se dezghete aluatul ( eu nu prea am avut timp de asa ceva), il taiem in fasii lungi de grosimea degetului mare. Infasuram fiecare fasie pe forma de rulou si o asezam in tava speciala pentru rulouri ( adica niste cuie infipte intr-o placa care sa incapa in tava de la aragaz, tepele lui Tepes). Dam tava la cuptorul preincalzit, sunt gata cand incep sa se rumeneasca. Le scoatem din cuptor, scoatem rulourile si lasam la racit.

Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu punem ouale, adaugam zaharul omogenizam, apoi adaugam amidonul si vanilia bourbon, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, subtiem cu laptele si punem cratita pe foc. amestecam continuu pana ce se ingroasa crema, dam de pe foc, adaugam untul si maestecam bine. acoperim cratita cu folie alimentara sa nu prinda pojghita. Luam fiecare rulou in parte si il umplem cu crema inca calduta, asezam deasupra cate-o capsuna si turnam deasupra sos de ciocolata, apoi pudram cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri rapide-0
Rulouri rapide-1
Rulouri rapide-2
Rulouri rapide-3
Rulouri rapide-4
Rulouri rapide-5
Rulouri rapide-6
Rulouri rapide-7
Rulouri rapide-8
Rulouri rapide-9
Rulouri rapide-10
Rulouri rapide-11
Rulouri rapide-12

COMENTARII (24)

mihaelar63

mihaelar63 1

05.04.2016, 02:22

V ai cum arata Am sa te anunt cand pornesc ))

anca_rm

anca_rm 1

06.04.2016, 09:12

rapid, gustos si frumos

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

09.04.2016, 13:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!