Rulouri umplute cu crema fiarta

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Feb 2014 | 15927 vizualizari

 

Tot eu,aia care copiaza,Copiatoarea,de data asta am intrat la Merisor in gradina si m-am ales cu niste rulouri....am mai modificat eu pe la crema,una,alta,dar nu mult......

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 varf de lingurita cu bicarbonat
  • 250 ml lapte
  • cca 700 g faina ( aici e in functie de tipul de faina,plusati sau scadeti)
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri amidon alimentar ( faina era in reteta originala)
  • 1 plic finesse orange de la Dr.Oetker
  • 1/2 pachet unt
Portii: 64
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri umplute cu crema fiarta:

Aluat:

Intr-un castron punem faina, drojdia si bicarbonatul si amestecam. Topim untul si untura si le lasam sa se raceasca putin, timp in care amestecam ouale cu zaharul, apoi adaugam untul topit si amestecam ca la maioneza. Peste acest amestecam punem faina si laptele caldut si omogenizam pana se formeaza un aluat elastic, bun de intins. Lasam la rece 30 minute, dupa care intindem o foaie subtire din care taiem fasii lungi de cca 15 cm. Fiecare fasie o infasuram pe forma de rulou, eu am 16 forme. Dupa ce am format rulourile le asezam in tava - mi-a facut cineva pornind de la ideea mamei, o tabla in care a sudat niste cuie, tabla e la dimensiunea tavii de aragaz - am asezat rulourile pe acele cuie si am bagat tava la cuptorul preincalzit, le-am scos cand au inceput sa se rumeneasca. N-am cronometrat cat le-am tinul, difera de la cuptor la cuptor. Am procedat la fel pana am terminat toata coca. Mi-au iesit cca 64 bucati, nu prea au iesit la fel, ca n-am stat sa masor fasiile, unele sunt mai mici, altele mai mari.....nu excelez la capitolul rabdare....

Crema:

Ouale le-am frecat cu zaharul, am adaugat amidonul, coaja de portocala si am inceput sa diluez cu lapte. Am pus cratita pe foc la foc mediu si am amestecat incontinuu, pana s-a ingrosat. Am tras cratita de pe foc, am adaugat untul si l-am incorporat bine, am lasat sa se racoreasca crema si la final am adaugat albusurile batute spuma tare.

Am pus crema intr-un posh si am umplut rulourile, le-am pudrat cu zahar si decorat cu aschii de ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

Rulouri umplute cu crema fiarta-0
Rulouri umplute cu crema fiarta-1
Rulouri umplute cu crema fiarta-2
Rulouri umplute cu crema fiarta-3
Rulouri umplute cu crema fiarta-4
Rulouri umplute cu crema fiarta-5
Rulouri umplute cu crema fiarta-6
Rulouri umplute cu crema fiarta-7
Rulouri umplute cu crema fiarta-8
Rulouri umplute cu crema fiarta-9
Rulouri umplute cu crema fiarta-10
Rulouri umplute cu crema fiarta-11
Rulouri umplute cu crema fiarta-12
Rulouri umplute cu crema fiarta-13
Rulouri umplute cu crema fiarta-14
Rulouri umplute cu crema fiarta-15
Rulouri umplute cu crema fiarta-16
Rulouri umplute cu crema fiarta-17

COMENTARII (22)

merisor 1

13.02.2014, 22:29

Copiatoareo, ce rulouri bune ai facut! ))

merisor 1

13.02.2014, 22:30

Am uitat sa spun ca imi plac formele finale, coapte )))0

Constelatialeu 1

14.02.2014, 06:16

Merisoara bag de seama ca ai tare multa imaginatie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41