Rumos-pupos

de misha71 in Prajituri, 4 Ian 2010 | 10248 vizualizari

 

A se citi rumosh-puposh.
In poza este cea cu zahar pudra. Cealalta, cu glazura de cacao este prajitura cu mac.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6-7 linguri nuci macinate
  • 1 virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 15 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 125 g margarina
  • Pentru ornat:
  • 10 albusuri
  • 2 cani (de 250 ml) cu zahar
  • Blatul se insiropeaza cu 250 ml rom (NU esenta)
Portii: 45
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumos-pupos:

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, bicarbonatul si nucile. Se toarna in tava in care ati pus hartie de copt si se pune la cuptor la foc mic spre mediu.


Crema: Galbenusurile, laptele, zaharul si cacao se amesteca si se fierb pe baie de aburi. Dupa ce s-a legat, se ia crema de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi untul si margarina si se freaca foarte bine.


Ornarea: Se bat albusurile cu o cana si jumatate de zahar pe baia de aburi pana se intaresc foarte bine. Separat se topeste jumatatea de cana de zahar ramasa pana ajunge la culoarea caramelului, apoi cu multa grija se adauga peste albus si se bate incontinuu si repede.


Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua si se insiropeaza cu 250 ml de rom (NU esenta). La mijloc se pune crema si se orneaza cu compozitia de mai sus sau cu frisca.

 

COMENTARII (9)

misha71 1

06.01.2010, 22:23

Daca folositi jumatate din cantitati va iesi pitica rau. Eu folosesc o tava de 30/35 cm

Bucataras 1

06.01.2010, 23:15

Panacris 1

06.01.2014, 12:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10