Rumos-pupos

de misha71 in Prajituri, 4 Ian 2010 | 10411 vizualizari

 

A se citi rumosh-puposh.
In poza este cea cu zahar pudra. Cealalta, cu glazura de cacao este prajitura cu mac.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6-7 linguri nuci macinate
  • 1 virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 15 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 125 g margarina
  • Pentru ornat:
  • 10 albusuri
  • 2 cani (de 250 ml) cu zahar
  • Blatul se insiropeaza cu 250 ml rom (NU esenta)
Portii: 45
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rumos-pupos:

Blatul: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina, bicarbonatul si nucile. Se toarna in tava in care ati pus hartie de copt si se pune la cuptor la foc mic spre mediu.

Crema: Galbenusurile, laptele, zaharul si cacao se amesteca si se fierb pe baie de aburi. Dupa ce s-a legat, se ia crema de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi untul si margarina si se freaca foarte bine.

Ornarea: Se bat albusurile cu o cana si jumatate de zahar pe baia de aburi pana se intaresc foarte bine. Separat se topeste jumatatea de cana de zahar ramasa pana ajunge la culoarea caramelului, apoi cu multa grija se adauga peste albus si se bate incontinuu si repede.

Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua si se insiropeaza cu 250 ml de rom (NU esenta). La mijloc se pune crema si se orneaza cu compozitia de mai sus sau cu frisca.

 

COMENTARII (9)

misha71 1

06.01.2010, 22:23

Daca folositi jumatate din cantitati va iesi pitica rau. Eu folosesc o tava de 30/35 cm

Bucataras 1

06.01.2010, 23:15

Panacris 1

06.01.2014, 12:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S