Sa ciocnim un ou si Paste Fericit

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2010 | 4848 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua albe
  • colorant alimentar
  • autocolant taiat in diverse forme
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sa ciocnim un ou si Paste Fericit:

In primul rand, dragi Bucatarasi, va doresc sa aveti niste sarbatori pline de dragoste si bucate gustoase (nu prea multe, ca strica la sanatate)

Si am aici cateva oua pe care vreau sa le ciocnim, chiar daca virtual.

Cum le-am facut: Am folosit oua albe, le-am spalat cu apa si detergent, apoi le-am fiert tare. Am pus culorile in apa, dupa cum scria in indicatii. Pe fiecare ou alb am lipit diferite forme (le puteti decupa din autocolant). Le pui apoi in culoarea dorita, lasandu-le jumatate de ora. Le scoti si le lasi la uscat. Cand s-au uscat scoti autocolantul.

Daca vrei sa le faci in doua culori, prima culoare sa fie mai pala (galben, roz, bleu). Dupa ce scoti primul rand de autocolant pune pe ou alte forme, suprapunandu-le putin peste partea alba. Pune ouale in alta culoare si lasa jumatate de ora. Dupa ce ai scos ouale si le-ai uscat, scoate si al doilea rand de autocolant.

Sa ai grija ca atunci cand lipesti autocolantul, sa apesi bine marginile, ca sa nu intre culoarea dedesupt (cum mi s-a intamplat mie). In final unge fiecare ou cu putin ulei (cu ajutorul unei bucati de carpa)

Ca ornament pentru masa de Pasti am facut si niste lumanarele din coji de oua. Cojile le-am pastrat de la ouale folosite pentru prajituri. Le-am spalat bine cu apa si detergent, apoi le-am vopsit roz si bleu cu aceeasi vopsea de oua. Suporturile sunt taiate din cofraje de oua, pe care le-am vopsit cu colorant alimentar (se poate si cu tempera)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Sa ciocnim un ou si Paste Fericit-0
Sa ciocnim un ou si Paste Fericit-1
Sa ciocnim un ou si Paste Fericit-2
Sa ciocnim un ou si Paste Fericit-3

COMENTARII (9)

nadina73

nadina73 1

04.04.2010, 14:21

HRISTOS A INVIAT ,felicitari

Brindusa

Brindusa 1

05.04.2010, 22:12

Adevarat a inviat!

elena1988

elena1988 1

15.02.2011, 19:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!