Sachertorte

de Brindusa in Torturi, 1 Ian 2010 | 10596 vizualizari

 

Acesta este tortul cu care am intampinat noi anul nou. E un tort de origine austriaca, plin de ciocolata. Se spune ca reteta originala e tinuta strict secreta, asa ca eu am aici doar o copie. Si, totusi, ce bunatate.....

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 + 70 g zahar tos
  • 120 g ciocolata amaruie ( 50- 64 % cacao) topita si racita
  • 5 oua mari, separate
  • 100 g faina pentru prajituri
  • 1/ 4 lingurita praf de copt
  • vanilie dupa gust 
  • un praf de sare
Siropul
  • 10 linguri apa + 10 linguri zahar se fierb 3 minute
  • 3 linguri brandy sau lichior de cirese amare (sau visine, sau alte fructe)
Gem de caise de buna calitate, un borcan de 400 g, inmuiat     Glazura (Ganache) (se prepara exact inainte de a o folosi)
  • 150 g smantana grasa
  • 25 g unt la temperatura camerei
  • 150 g coicolata amaruie (64- 85 % cacao)
 Frisca indulcita pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sachertorte:

Incalzeste cuptorul la 165 grade Celsius. Pune hartie de pergament intr-o forma rotunda.

Amesteca untul cu 100 g zahar pana ce devine o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Adauga pe rand ciocolata, galbenusurile, vanilia, amestecand bine dupa fiecare.

Bate bine albusurile cu sarea. Adauga 70 g zahar si bate bine din nou.

Adauga in faina praful de copt si cerne.

In ciocolata amesteca pe rand faiana si albusul. Pune in forma si coace la 165 grade pentru 45-55 minute sau pana cand e facut. Lasa la racit la temperatura camerei.

Taie blatul in doua pe orizontala, unge cu sirop ambele parti si umple cu gemul de caise

Fa glazura :

Pune smantana pe aragaz si da un clocot (nu mai mult). Inchide aragazul si lasa smanata sa se raceasca putin. Adauga smantana peste ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca incet incepand din mijloc spre extremitati pana ce toata ciocolata e topita. Incearca temperatura amestecului cu degetul. Daca simti cald, lasa-l la racit. Amestecul trebuie sa aibe cam 35 de grade cand adaugi untul. Amesteca bine untul si toarna glazura imediat peste tort. Niveleaza si da la frigider.

Tortul se serveste neaparat cu smantana putin indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sachertorte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Brindusa 1

02.01.2010, 17:06

chiar nimanui nu i-a placut tortul? vad ca n-am nici o furculita

rivka 1

02.01.2010, 17:17

ba da ba da, vezica si miha l-a facut, tortul sacher, de mult imi propun sa il fac si inca nu i-a sunat ceasul, cred ca e super...

jolygina 1

05.06.2010, 22:11

intradevar este bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb cu visine si ciocolata