Saculeti cu pere si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 15 Ian 2011 | 1336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • arome
  • +/- 300 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • caramel:
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 pere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saculeti cu pere si caramel:

1. Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga uleiul,laptele,apa si aromele si se omogenizeza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune un polonic din compozitie si se lasa aprox.2 min pe o parte,apoi se intoarce pe cealalta.Se procedeaza la fel cu toate.

2. Caramelul:zaharul se pune intr-o cratita cu fundul gros si se topeste la foc mic,cand incepe sa aiba o culoare maro se adauga untul si se amesteca energic,apoi frisca lichida.Se opreste focul si se lasa caramelul la racit.
3. Perele se curata si se taie bucati.3/4 din caramel se amesteca cu perele



si umplu clatitele care se strang si se leaga cu un siret de clatita.Se toarna deasupra caramelul.Se servesc calde.

 

RETETA IN IMAGINI

Saculeti cu pere si caramel-0
Saculeti cu pere si caramel-1
Saculeti cu pere si caramel-2
Saculeti cu pere si caramel-3
Saculeti cu pere si caramel-4

COMENTARII (18)

diaconta

diaconta 1

15.01.2011, 21:04

io ma multumesc cu ...siretul

corina241

corina241 1

15.01.2011, 22:56

super

MIUTA

MIUTA 1

15.01.2011, 23:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01