"Sahlab"

de Mihaela11_jo in Bauturi, 26 Oct 2012 | 3326 vizualizari

 

“Sahlab” sau “salep” este o faina obtinuta din tuberculii uscati ai orhideelor Orchis mascula si Orchis militaris .
Acesti tuberculi contin o substanta asemanatoare amidonului folosita la prepararea unor bauturi si deserturi in lumea araba, Turcia,Grecia,dar si in Anglia secolelor al 17-lea si 18-lea.
Bautura “sahlab” este foarte populara in Egipt in zilele reci de iarna cand se consuma calda atat in cafenele , dar si acasa ; in Turcia inghetata “dondurma” este o delicatesa a sezonului cald.
In antichitate a fost socotita un afrodisiac.

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 si ½ linguri de sahlab
  • 3 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 2 lingurite de apa de roze sau de flori de portocal(optional)
  • fistic (optional)
  • nuca(optional)
  • fulgi de nuca de cocos(optional)
  • scortisoara macinata(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Sahlab":

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe sa fiarba.

Se amesteca incontinuu pentru a nu se forma cocoloase si se fierbe la foc mic pana incepe sa se ingroase.

Se adauga zaharul si optional apa de roze sau de flori de portocal.

Se toarna in cani si se servete cald presarat dupa preferinta cu fistic sau nuca zdrobite, fulgi de nuca de cocos sau scortisoara macinata.

Este o bautura foarte aromata minunata in zilele reci de iarna in fata televizorului.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

"Sahlab"-0
"Sahlab"-1
"Sahlab"-2
"Sahlab"-3
"Sahlab"-4

COMENTARII (17)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 12:02

mamaieelena
bya ralu
babi5

Sarah_Key

Sarah_Key 1

16.09.2013, 23:15

Unde ai gasit aceasta faina de sahlab si cu ce ai inlocuit-o, daca a fost cazul? Se gaseste in magazinele obisnuite?

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

17.09.2013, 00:27

Draga Sarah, eu traiesc in Iordania si la noi se gaseste sahlab in supermarketuri;nu se poate inlocui cu altceva deoarece este ingredientul principal care da aroma specifica bauturii.
O seara buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!