Salam de biscuiti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Mar 2010 | 6051 vizualizari

 

ceva dulce , ceva usor de preparat , ceva pe placul tuturor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simplii
  • 500 gr  miez de nuca
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 100 gr stafide 
  • 2 linguri  rom
  • 100 gr coaja portocala confiata
  • 4 smochine mari din dulceata
  • 100 gr cacao
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 200 gr margarina 
  • nuca de cocos - fulgi pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti - de post:

  1. rahatul se taie cubulete , biscuitii se rup bucatele , stafidele se pun la imuiat cu rom .
  2. nucile se fierb 10 min. se scurg de apa .
  3. jumatate din cantitatea de rahat se pune cu apa la topit intr-o cra, ghimbirul si smochinele taiate marunt .
  4. se ia cratita de pe foc si se pun biscuitii , amestecandu-se usor .
  5. compozitia se ruleaza in folie  presarata cu nuca de cocos fulgi si se pune la racit in frigider pentru a se intari .
 

TIPS-URI

1

zahar se pune numai daca preferati , rahatul fiind suficient de dulce .

2

deoarece mancam fara sa ne mai oprim... , am pus ghimbirul care este un bun digestiv.

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti - de post-0
Salam de biscuiti - de post-1
Salam de biscuiti - de post-2
Salam de biscuiti - de post-3
Salam de biscuiti - de post-4

COMENTARII (5)

ionela2682

ionela2682 1

10.03.2010, 15:50

oooooo super! astept!

mihaelar63

mihaelar63 1

10.03.2010, 16:10

ionela pentru tine , o portie virtuala !

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:13

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!