Salam de biscuiti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Mar 2010 | 5978 vizualizari

 

ceva dulce , ceva usor de preparat , ceva pe placul tuturor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simplii
  • 500 gr  miez de nuca
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 100 gr stafide 
  • 2 linguri  rom
  • 100 gr coaja portocala confiata
  • 4 smochine mari din dulceata
  • 100 gr cacao
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 200 gr margarina 
  • nuca de cocos - fulgi pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti - de post:


  1. rahatul se taie cubulete , biscuitii se rup bucatele , stafidele se pun la imuiat cu rom .

  2. nucile se fierb 10 min. se scurg de apa .

  3. jumatate din cantitatea de rahat se pune cu apa la topit intr-o cra, ghimbirul si smochinele taiate marunt .

  4. se ia cratita de pe foc si se pun biscuitii , amestecandu-se usor .

  5. compozitia se ruleaza in folie presarata cu nuca de cocos fulgi si se pune la racit in frigider pentru a se intari .

 

TIPS-URI

1

zahar se pune numai daca preferati , rahatul fiind suficient de dulce .

2

deoarece mancam fara sa ne mai oprim... , am pus ghimbirul care este un bun digestiv.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti - de post 20876
retete culinare - Salam de biscuiti - de post 20877
retete culinare - Salam de biscuiti - de post 20878
retete culinare - Salam de biscuiti - de post 20879
retete culinare - Salam de biscuiti - de post 20880

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 15:50

oooooo super! astept!

mihaelar63 1

10.03.2010, 16:10

ionela pentru tine , o portie virtuala !

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:13

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27